Obrenovac, 13.11.2019

50 NAJLON KESA PO GRAĐANINU SRBIJE MANJE


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2019.
Smanjili smo potrošnju plastičnih kesa za čak 80 ODSTO

Foto:Filip Plavčić
Srbija je usvojila Zakon o ambalaži i ambalažnom otpadu i radi na novoj Nacionalnoj strategiji upravljanja otpadom, a smanjila je potrošnju plastičnih kesa za 80 odsto, odnosno 50 kesa po građaninu, što je u skladu sa standardima Evropske unije, izjavio je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Delegacija Srbije koju je predvodio ministar zaštite životne sredine Goran Trivan na neformalnom sastanku ministara zaštite životne sredine zemalja članica EU, koji je održan u Bukureštu, učestvovala je na sesiji "Upravljanje vodama-kontrola zagađenja voda plastikom /mikroplastikom, od reka do mora".

Tom prilikom ukazano je da je Srbija usvojila Zakon o ambalaži i ambalažnom otpadu i da se se radi na novoj Nacionalnoj strategiji upravljanja otpadom.

Vidnom napretku u ovoj oblasti je doprinela i kampanja koja je rezultirala smanjenjem ukupne potrošnje plastičnih kesa za 80 odsto, odnosno 50 kesa po građaninu, što je u skladu sa EU standardima", saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

"Srbiji je dragocena podrška Evropske unije u dostizanju evropskih standarda, posebno u upravljanju otpadom i otpadnim vodama koje je prioritetno pitanje u oblasti zaštite životne sredine. U postizanju smanjenja zagađenja reka, važne su zajedničke misije i aktivnosti sa susednim zemljama, kao i na nivou EU", navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE