Obrenovac, 18.02.2020

SRBIJA UDARA ZABRANU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.03.2019.
Ove automobile više nećete moći da uvezete iz inostranstva

Foto:Alo!/Rajko Ristić
Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan najavio je da će uskoro biti zabranjen uvoz starih automobila sa motorom evro 3 standarda.

- Time zaista bitno utičemo na kvalitet životne sredine u kojoj živimo. Ja sigurno neću odustati od ovoga - da se zabrani uvoz najstarijih vozila sa evro 3 motorom - poručio je Trivan.

Trivan je izjavio da njegovo ministarstvo i vlada uveliko razmatraju mogućnost da od početka naredne godine bude zabranjen uvoza automobila s najlošijim motorima - evro 3 i 4, kao i automobila starijih od 10 godina.

Ministar je objašnjavajući svoju izjavu rekao da se može videti, ako se analiziraju podaci za svaku godinu, da od ukupnog broja polovnih vozila koja se uvezu više od 50 odsto budu najstarija vozila, starosti preko 11 godina, kao i da su uglavnom u evro 3 kategoriji i sa dizel motorom.

- Mora ozbiljno da se pogleda statistika. I nećemo da odustanemo od toga da nađemo rešenje za ta vozila koja najviše zagađuju - dodao je Trivan.

Na pitanje šta će biti sa takvim vozilima koja se već voze na našim ulicama, ministar je rekao da korišćenje tih vozila ne može da se zabrani.

- Ali možemo pri registraciji pojačati ono što već postoji - kontrole. Hajde da ponovo merimo kako treba izduvne gasove. Kada budemo kadri da merimo količinu izduvnih gasova koji su štetni, onda više nije bitno da li ste uvezli vozilo od 20 godina - naveo je Trivan.

Upitan zašto se to onda sada ne radi, ministar je rekao da nemamo tehničke mogućnosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE