Obrenovac, 05.04.2020

ZIMSKI ODMOR TRAUMA ZA NOVČANIK


Izvor: Dnevnik,Lokalne novine | Obrenovac, 28.12.2019.
Skijanje porodicu od četiri člana košta najmanje 54.000 dinara

Foto:Thinkstock
Početkom decembra zvanično je otpočela zimska sezona u skijalištima Srbije iako snega u toku decembra nije bilo dovoljno. Ipak, pre par dana se zima vratila na planine Srbije, a predstoje nam praznici i zimski raspust. Ovo može značiti samo jedno: Zimski odmor je pred nama!

Lokacije odmora tokom zime uglavnom su fokusirane na Kopaonik, Zlatibor, Divčibare, Staru planinu. Pobedu u ovoj trci nesumljivo odnosi Kopaonik zbog atraktivnosti skijaških staza, ali i bogate ponude smeštaja. 

-Apartmanski smeštaj za dve osobe u januaru na Kopaoniku je oko 350 evra za sedam noćenja, bez hrane-, kaže Saša Kosanić iz jedne turističke agencije.

To su JAT apartmani koji se lepo prodaju zbog lokacije i blizine ski staze. Za četvoročlanu porodicu najpovoljniji aranžman tokom januara iznosi 53.260 dinara za sedam noćenja bez hrane, ali se tri obroka mogu naknadno uplatiti u nekom od hotela i koštaju 3.000 dinara po osobi dnevno. Deca od dve do deset godina imaju popust, i za njih su tri obroka upola jeftinija. Na kraju sezone isti aranžman košta 44.340 dinara. Tim cenama treba dodati i ski pas, koji košta u rasponu od 84 do 140 evra za šest dana, u zavisnosti od termina zimovanja, navodi Kosanić.

Na Staroj planini koja u poslednje vreme postaje sve interesantnija turistima, boravak za dve osobe u hotelskom smeštaju, koji podrazumeva sedam noćenja, tri obroka i dve užine, košta 60.000 dinara.

Pored domaćih zimovališta, nije retko da naši turisti posećuju i zimovališta drugih zemalja. U agenciji kažu da ove zime kod domaćih gostiju najveće interesovanje izaziva Bugarska. Razlog ovome je dužina sezone skijanja, koja zbog klime dugo traje, u nekim mestima čak do maja, ali i ubrzani razvoj burarskih skijališta.

Mada za mnoge nije inostranstvo, na Jahorinu je ipak nemoguće otići bez pasoša.

Turistička agencija Jahorina info, koja se bavi prodajom aranžmana na ovoj planini, navodi da su cene ove zime pet do deset odsto veće nego prošle godine. U zavisnosti od kategorije smeštaja, termina i vrste usluge, noć može koštati od 10 pa čak do 100 evra po osobi.

Prosečno su na toj planini prošle zime gosti iz Srbije boravili po šest noći, kaže Branka Obućina iz te agencije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE