Obrenovac, 02.07.2020

USKORO NOVI VAGONI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.11.2019.
'Srbija vozu' 100 miliona evra za kupovinu 18 vozova

Foto:V.Lalić/RAS Srbija
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je "Srbija vozu" kredit u iznosu od 100 miliona evra za kupovinu novih 18 vozova.

Kako se navodi u saopštenju EBRD-a, preduzeće "Srbija voz" kupiće nove vozove sa četiri vagona, koji će pružati udobne i pouzdane usluge regionalnog prevoza putnika na elektrifikovanim deonicama železničke mreže.

U EBRD očekuju da će ovo poboljšanje usluga "Srbija voza" podstaći nove putnike da počnu više da koriste železnički transport, što dugoročno može doprineti smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Susan Goranson, direktorka za infrastrukturu za region Evrope pri EBRD, izrazila je zadovoljstvo što je EBRD jedan od ključnih partnera "Srbija voza" u ovom velikom procesu revitalizacije koji vodi ka udobnijem i sigurnijem putovanju za putnike u Srbiju.

Jugoslav Jović, direktor "Srbija voza", izjavio je da će ovaj projekat doprineti poboljšanju organizacije, kvaliteta i troškovne efikasnosti usluga prevoza putnika u regionalnom železničkom saobraćaju, i omogućiti bezbednije i udobnije putovanje za putnike.

Osim ulaganja u novi vozni park, EBRD je takođe podžao "Srbija voz" u proširenju i modernizaciji železničkog depoa za održavanje u Zemunu, kao i nastojanjima kompanije da unapredi svoje informacione sisteme, upravljanje energijom kao i sistem za prodaju karata.

Paralelno s tim, EBRD podržava kompaniju u poboljšanju organizacije i korporativnog upravljanja, što bi trebalo da doprinese povećanju efikasnosti i ukupnoj modernizaciji kompanije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE