Obrenovac, 07.08.2020

NAJVIŠE MILIONERA U BEOGRADU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 03.08.2019.
Godišnja plata od 52 do 350 miliona dinara

Foto:Depositphotos
Poreska uprava Srbije primila je ukupno 25.612 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za prošlu godinu.

Od stotinu najvećih prijavljenih prihoda, 65 procenata pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd (74 lica su domaći državljani, a 26 su strani državljani).

Najčešća prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor i inženjer, dok su 86 procenata prijavljenih - muškarci.

Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 52 do oko 350 miliona dinara.

Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2018. godini ostvarili dohodak veći od 2.470.644 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Najviše prijava podneto je od fizičkih lica sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd - ukupno 17. 621 prijava, zatim iz Novog Sada 4. 873 prijava, a sledi Kragujevac sa 1.713 prijava.

Osim ovih podataka, Poreska uprava neće objavljivati druge statističke podatke u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana za 2018. godinu, navodi se u saopštenju.

Elektronskim putem, navode, preko portala Poreske uprave, primljeno je 33 procenta prijava.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE