Obrenovac, 31.03.2020

OD OKTOBRA NOVI REGISTAR


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.01.2020.
Počinje registrovanje svih zdravstvenih ustanova, privatnih i državnih

Foto:Pixabay
Agencija za privredne registre vodi 21 registar i evidenciju, a od oktobra ove godine vodiće još jedan i to registar svih zdravstvenih ustanova - i državnih i privatnih, kaže direktor APR Milan Lučić.

On je za Tanjug rekao da će APR od 11. oktobra ove godine početi registraciju zdravstvenih ustanova, koje su se do sada registrovale u privrednim sudovima.

"Mi smo u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti već preuzeli dokumentaciju iz svih privrednih sudova o zdravstvenim ustanovama i od 11. oktobra krećemo sa registracijom", objašnjava Lučić.

Dodao je da će do tada biti završen informacioni sistem koji će omogućiti potpunu elektronsku registraciju zdravstvenih ustanova u APR.

Lučić kaže da će tako biti olakšan i taj deo registracije čiji će rezultat, kako navodi, biti transparentan, jasno vidljiv na sajtu APR, kao i kod ostalih subjekata koji se već registruju u APR.

"Mi registrujemo već preduzetnike koji obavljaju zdravstvenu delatnost u privatnoj praksi, tako da je ovo samo nadogradnja i preuzimanje i ostalog dela", navodi Lučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE