Obrenovac, 15.07.2020

UVOĐENJE NAPREDNIJEG SISTEMA NADZORA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.02.2020.
Vlada Srbije utvrdila Predlog zakona o igrama na sreću

Foto:Pixabay/Ilustracija
Vlada Srbije utvrdila je u četvrtak Predlog zakona o igrama na sreću, kojim se ova oblast usaglašava sa evropskim, odnosno međunarodnim standardima. Donošenjem novog zakona stvoriće se neophodni uslovi za uvođenje naprednijeg sistema nadzora, obezbediti efikasnije prikupljanje budžetskih prihoda i smanjenje sive ekonomije, postići veći stepen društvene odgovornosti priređivača igara na sreću i unaprediti zakonski okvir za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kako bi se ostvarili navedeni ciljevi, nužno je uspostavljanje elektronskog sistema nadzora i praćenje prometa priređivača igara na sreću u realnom vremenu, kao i mogućnost elektronske razmene podataka priređivača i softverskog rešenja Uprave za igre na sreću.

Na jučerašnjoj sednici utvrđen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti.

Jedna od najvažnijih izmena podrazumeva da, ukoliko građanin izgubi ličnu kartu ili mu je neko ukrade, više ne plaća taksu za oglašavanje u Službenom glasniku Republike Srbije, već nadležni organ, odnosno MUP, rešenje o proglašenju lične karte nevažećom, oglašava na svojoj zvaničnoj veb prezentaciji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE