Obrenovac, 29.02.2020

OGROMNE GUŽVE IZAZVALE POMETNJU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 10.04.2019.
Na ovom mestu ćete od sada moći da vadite pasoše i nedeljom

Foto:Shutterstock
Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane da, počevši od 14. aprila, zahteve za izdavanje putnih isprava mogu podneti i nedeljom, u periodu od 7.30 do 15.30 sati, u zgradi SIV 3 u ulici Omladinskih brigada 1 u Novom Beogradu.

Takođe, kao i do sada, građanima su nedeljom u istom radnom vremenu na raspolaganju šalteri Uprave za uprave poslove Policijske uprave za grad Beograd u Ljermontovoj 12.

Uprava za upravne poslove na ovaj potez odlučila se zbog očekivanog velikog broja zahteva građana, kojima ističe važnost putnih isprava izdatih na 10 godina.

Inače, ovo je značajna informacija, budući da se u narednom periodu očekuju nešto veće gužve za izdavanje ovog dokumenta, jer većini građanau narednih godinu dana isteći će biometrijski pasoši čije je uvođenje počelo pre tačno deset godina, koliki je i rok njihovog važenja.

Većina prvih biometrijskih putnih isprava izdata je između 2009. i 2010. godine, što znači da im rok ističe ove i naredne godine.

Zato pogledajte kada vam ističe pasoš i ne dajte se zavarati ako vidite da ističe za šest meseci, jer to ne znači da toliko dugo uz pomoć ovog dokumenta možete da putujete.

Gotovo sve evropske zemlje imaju isto pravilo - u njih može da se uđe samo putnik čiji pasoš važi najmanje tri meseca, dok za egzotičnije zemlje ide i do šest medeci. Samo dan manje od ovog roka dovoljan je razlog da vas, bez daljeg objašnjavanja, vrate sa granice, ili vam odbiju čekiranje davno kupljene avionske karte.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE