Obrenovac, 02.07.2020

ZA BRŽE PRONALAŽENJE DECE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 12.10.2019.
Da li će sistem 'Amber alert' biti uveden u Srbiji?

Foto:Shutterstock/Telegraf
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević sastao se sa osnivačem Fondacije "Tijana Jurić" Igorom Jurićem, kako bi razgovarali o pružanju podrške Ministarstva za uvođenje sistema "Amber alert" koji bi omogućio brže i lakše pronalaženje nestale dece.

Ðorđević je rekao da podržava svaki vid zaštite dece od bilo kog oblika nasilja i da resorno Ministarstvo već učestvuje u mnogim projektima koji su u vezi sa ovom temom. Kako je istakao, lično će se angažovati da u konsultaciji sa drugim ministarstvima omogući podršku i za uvođenje ovog novog sistema.

- Zaštita prava dece od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja jedan je od prioriteta rada Vlade Republike Srbije. Sva deca u Republici Srbiji moraju da odrastaju u bezbednom okruženju i da im se omogući ostvarivanje svih njihovih prava. Ministarstvo je takođe pripremilo i Nacrt zakona o pravima deteta i Zaštitniku prava deteta - dečijeg ombudsmana, čije se usvajanje očekuje na jesenjem skupštinskom zasedanju - rekao je Ðorđević.

On je dodao da veruje da će ovaj zakon doprineti boljem ostvarivanju dečijih prava i njihove zaštite od nasilja, koje kao država želimo da iskorenimo u našem društvu.

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić rekao je da je za uvođenje ovog sistema neophodna podrška svih značajnih institucija u našoj zemlji i istakao da veruje da ona neće izostati ni kada je u pitanju ministar Ðorđević, odnosno Ministarstvo kojim rukovodi.

- Ključna uloga u uvođenju ovog novog sistema upravo je u nadležnim institucijama. Zaista nam znači njihova podrška, pogotovo u slučajevima uspešnog pronalaska dece. Verujem da će ovaj sistem brzo zaživeti u našoj zemlji i da će se time u velikom broju smanjiti tragični slučajevi nestale dece - istakao je Jurić, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE