Obrenovac, 04.08.2020

RADIJATORI ĆE BITI TOPLI


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.09.2019.
Toplane širom zemlje biće spremne za novu grejnu sezonu

Foto:Shutterstock
Grejna sezona u Srbiji počinje za nešto više od mesec dana, a sve toplane, iako i dalje izvode radove, kažu da će je dočekati spremno i da su nabavili potrebne energente.

Slika radnika kako širom Srbije popravljaju cevi ili obavljaju potpuni remont može se videti na svakom koraku, a upravo zbog toga građani su se zapitali da li će sve biti spremno za predstojeću grejnu sezonu, kao i za tople probe. Iz toplana širom zemlje navode da će svi biti završeno do kraja meseca, kada se i očekuje početak hladnih, a potom i toplih proba. Iz Udruženja toplana Srbije ističu da je više od pola planiranih energenata za celu godinu već obezbeđeno.

- Mi u ovom trenutku imamo više od pola predviđene količine za celu grejnu sezonu, tj. posedujemo oko 320 miliona kubika energenata od predviđenih 550. Obično toplane posluju tako što deo nabave do Nove godine, a deo posle. Sada imamo više od pola, što je odlično - kaže za Kurir Dejan Stojanović, predsednik ovog udruženja.

On ističe da su u većini naših gradova radovi i popravke i dalje u toku, ali da će sve biti završeno do kraja meseca:

- Napredujemo, radovi će biti završeni do kraja septembra. Još uvek je rano govoriti kada će početi tople probe, ali obično to bude od 5. ili 10. oktobra, pa do 15, kada zapravo i počinje prava sezona grejanja - rekao je Stojanović.

On je dodao da građani mogu biti bezbrižni i mirni jer, kada se sve zaokruži, „situacija ove godine je prilično dobra i ne bi trebalo da bude problema“. Takođe, objasnio je i da će svaka toplana pojedinačno odlučiti kada će početi proba, u skladu sa odlukama lokalnih samouprava, u kojima je različito precizirano koje temperature vazduha treba da budu da bi grejanje počelo.

Proverite ventile

Na korisnike se apeluje da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i da se, ukoliko primete curenje, obrate dispečerskom centru, koji svaka toplana poseduje.

Takođe, navode da stari radijatori često mogu da donesu mnogo nepredvidivih problema, pa i udara na kućni budžet. Obavezno proveriti i ventile.

BEOGRAD: GREJANJE MOŽE I PRE ROKA

Građanima ćemo pružiti uslugu kakvu zaslužuju, pa ako bude potrebno, pustićemo grejanje i pre početka grejnog roka, rekao je nedavno Rade Basta, v. d. direktor Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“.

UŽICE: SPREMNI SMO

Radovi se privode kraju, a kada će početi probni period, zavisi od temperature. Kod nas je nešto hladnije nego u ostatku zemlje, pa ćemo se prema tome upravljati. Građani redovno plaćaju grejanje, pa najmanje što možemo da učinimo za njih jeste da uključimo grejanje kada god je to potrebno, kažu u nadležnom komunalnom preduzeću.

VRANJE: PO ZAKONU

Remonti i popravke su još uvek u toku, ali računamo da će biti završeni do 25. ili 27. septembra. To znači da će sve biti spremno za 1. oktobar, kako zakon i predviđa. Najverovatnije ćemo od 1. do 5. oktobra realizovati hladne probe, dok će tople početi ok 10. oktobra, raportiraju iz gradske toplane.

KRAGUJEVAC: OBEZBEDILI SMO SVE

Milan Ćirović, direktor „Energetike“, za Kurir kaže kako će radovi biti završeni već do 15. septembra.

- Spremno ćemo dočekati sezonu, jer će svi radovi biti završeni do 15. septembra. Važno je da građani znaju da smo se obezbedili energentima i da sve ide kako smo i očekivali - poručuje Ćirović.

NIŠ: GOTOVO DO 1. OKTOBRA

- Remonti su u toku, ali biće završeni do 1. oktobra. Grejna sezona počinje od 15, ali mi ćemo biti spremni i pre toga - poručila je Violeta Dinić, koordinator informacionog centra ove toplane.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE