Obrenovac, 07.07.2020

VLADA POMAŽE GRADU ZA PRESUDE ZA VRTIĆE


Izvor: Politika,Lokalne novine | Obrenovac, 15.03.2020.
Izdvojeno je 472.000.000 dinara za Beograd da bi mogao da reši barem četrdesetak odsto tužbi koje će stići ove godine na naplatu

Foto:A.Vasiljević
Višegodišnje preplaćivanje vrtića beogradskim roditeljima, koje je posle donošenja sudskih presuda došlo na naplatu gradu, trenutno je velika finansijska omča oko vrata nadležnima u prestonici. Zbog toga su se oni obratili republici da bi Vlada Srbije dala finansijsku injekciju zbog ovog udara na beogradski budžet čijom visinom su se nadležni početkom godine nedeljama hvalili.

– Od vlade je zatražena pomoć za grad da se ne bi odustalo od drugih projekata. Zahvalan sam vladi što je, uz sve mere koje ima protiv virusa korona, izdvojila 472.000.000 dinara za Beograd da bi mogao da reši barem četrdesetak odsto tužbi koje će stići tokom ove godine na naplatu – kazao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je naveo, samo u januaru i februaru ove godine 210.000.000 dinara skinuto je sa računa po osnovu tužbi.

– Od 2016, zaključno sa današnjim danom, iz budžeta grada isplaćeno je 3.240.000.000 dinara po osnovu sudskih presuda roditelja za boravak dece u vrtićima, koji su plaćali po višim cenama. To nije kraj isplatama, jer je u toku još proces po tužbama roditelja, pa se očekuje da će ove godine sa računa grada biti isplaćeno još 1.370.000.000 dinara – dodao je Vesić.

Loše obračunavanje cene vrtića roditeljima beogradskih mališana na snazi je bilo od 2010. do kraja 2014, posle čega je za sve uvedena jedinstvena cena. Pre njenog uvođenja, mnogim mamama i tatama grad je naplaćivao znatno više od zakonom utvrđenog maksimuma. To je, opravdano, i bio razlog za silne tužbe roditelja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE