Obrenovac, 04.06.2020

'PREDSEDNIK IZ SOPSTVENIH REDOVA'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 16.08.2019.
Stanari nezadovoljni upravnicima zgrada, da li je ovo rešenje?

Foto:Pixabay
Dosadašnja iskustva sa funkcijom profesionalnog upravnika pokazuju da stanarima uglavnom nisu jasne stavke navedene u računima koje im oni isporučuju za usluge, piše u analizi koju je objavio portal Demostat.

Kućnim savetima je bolje rešenje da izaberu predsednika iz svojih redova jer je to daleko jeftinija i delotvornija opcija, ocenjuju eksperti u izjavama za taj portal.

- Naš mentalitet nije takav da bi takva vrsta upravljanja zgradama u Srbiji bila održiva. U razvijenim zemljama funkcija profesionalnog upravnika ima svoju primenu i značaj, međutim, kod nas je situacija sasvim drugačija - rekao je profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić.

On je ocenio da je stanarima daleko isplativije i bolje da nađu predsednika kućnog saveta iz svojih redova jer će na taj način i troškovi održavanja zgrade u kojoj žive biti niži.

- Ako želi da popravi status i da poboljša usluge profesionalnih upravnika država mora da donese niz propisa kojima bi bila jasno definisana uloga i obaveze kako profesionalnih upravnika - naveo je Savić.

Nesporazumi i nerazumevanje u upravljanju zgradama dovode i do incidenata, ukazao je Demostat.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE