Obrenovac, 15.07.2020

POD LUPOM NADLEŽNIH


Izvor: Politika,Lokalne novine | Obrenovac, 17.02.2020.
Kazne za rogobatne reklame od 10.000 do 100.000 dinara

Foto:Depositphotos
U centru grada na zgradama koje su pod zaštitom, a čije fasade su nedavno obnovljene, u toku je akcija kontrole reklama postavljenih na spoljnim zidovima.

Prve kontrole su, kako navode u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, organizovane prema spiskovima odstupanja od projekta.

Od prošle sedmice na terenu se utvrđuje da li su reklame prodajnih, ugostiteljskih i drugih preduzeća propisno postavljene na zaštićene, nedavno obnovljene fasade u centru grada, piše "Politika".

Jer, svi koji postavljaju reklame na zgradama koje su pod zaštitom o tome podnose elaborat Zavodu za zaštitu spomenika kulture, posle čega ova institucija daje saglasnost za postavljanje reklama. Ali, na više zaštićenih zgrada ustanovljeno je da reklame nisu u skladu sa odobrenim projektom.

Protiv onih koji nisu poštovali uslove iz elaborata biće podnete prijave. Kazne za postavljanje reklama van predviđenog plana, kako ističu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, iznose 100.000 dinara za pravna, 60.000 za odgovorna, a 10.000 za fizička lica.

Rešenje za postavljanje reklama do dva metra kvadratna u zaštićenim zonama izdaje "Beogradska tvrđava" uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Dakle, presudne su potrebne saglasnosti nadležnih organa i navedenog javnog preduzeća, kažu u sekretarijatu.

Kako je prošle sedmice ukazao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kada se izreknu novčane kazne biće naloženo i da se u određenom roku reklame upodobe elaboratima. Ako to ne učine oni koji su te reklame postavili, u skladu sa propisima i ovlašćenjima nadležnih biće organizovano uklanjanje reklama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE