Obrenovac, 06.04.2020

SRBI SE JOŠ NISU OPAMETILI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2019.
Policija tokom kontrole iz saobraćaja isključila skoro 3.000 pijanih

Foto:Thinkstock
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je zahvaljujući pojačanom radu saobraćajne policije i u ovoj godini smanjen broj nastradalih na putevima, ali da kao društvo moramo još mnogo da radimo na povećanju svesti vozača, što pokazuju i rezultati akcije TISPOL.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je, kao i svake godine, zajedno sa kolegama iz Evrope u prethodnih sedam dana sprovelo pojačanu kontrolu saobraćaja, koja  je bila usmerena na otkrivanje prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika. Nažalost, pokazalo se da je nivo saobraćajne kulture u našoj zemlji i dalje nedovoljno visok. Tokom kontrole otkriven je i sankcionisan 2.791 vozač koji je vozio pod dejstvom alkohola i 45 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - precizirao je ministar Stefanović, sumirajući rezultate akcije koja je sprovedena istovremeno u svim državama članicama Mreže saobraćajnih policija Evrope (TISPOL).

Kako je ministar naveo, 544 vozača zadržana su na trežnjenju zbog vožnje sa više od 1,2 promila alkohola, dok je 127 vozača, kod kojih je utvrđeno više od 2 promila alkohola, privedeno sudiji za prekršaje zbog nasilničke vožnje.

- Molim sve vozače da u vreme predstojećih praznika ne voze pod dejstvom alkohola, da voze primerenom brzinom i ne sedaju umorni za volan. Molim sve da pokažemo povećanu odgovornost, da posebno vodimo računa o našoj deci, i da svi damo doprinos da imamo što manje saobraćajnih nezgoda i sačuvamo što više života - apelovao je Stefanović.

On je poželeo svim učesnicima u saobraćaju da novogodišnje i božićne praznike provedu bezbedno i sigurno sa svojim porodicama i ujedno se zahvalio svima koji su u ovoj godini bili odgovorni u saobraćaju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE