Obrenovac, 04.07.2020

OGROMNE GUŽVE NA ŠALTERIMA ZBOG PASOŠA


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2019.
Slobodni termini se čekaju i po mesec dana

Foto:Profimedia
U svim beogradskim opštinama na šalterima za izdavanje pasoša ogromne su gužve, i navodi se da slobodnih termina za zakazivanje skoro da i nema.

Razlog za ogromne gužve leži i u činjenici da, pored uobičajenih priprema za letovanje, novi biometrijski pasoši uvedeni su pre deset godina pa sada jedan po jedan počinju da ističu.

Kako su beogradski mediji preneli,  policijske uprave grada Beograda opsednute su poslednjih nedelja, kao i sajt “eUprave” koji svakodnevno prima veliki broj zahteva za zakazivanjem termina za vađenje novih pasoša.

Novinari beogradskog lista su i sami pokušali da zakažu termin za izdavanje pasoša, elektronskim putem, i kako pišu, rezultati nisu bili ohrabrujući, bar za one koji imaju nameri da na leto krenu početkom sezone.

Njihovo istraživanje je pokazalo da je prvi slobodan termin za zakazivanje vađenja lične karte i pasoša, od deset centralnih gradskih opština na kojima je moguća ova usluga, u opštini Čukarica. U pitanju je 20. jun, s tim da tog dana postoji samo jedan petnaestominutni termin za koji može da se zakaže vađenje dokumenata, dok je prvi sledeći u toj opštini tek 27. jula.

U opštinama u kojima šalteri rade od 12.00 do 15.30, prvi slobodni termini su većinski u julu, dok u pojedinim čiji šalteri rade ceo dan, vađenje lične karte i pasoša može da se zakaže i za kraj juna.

Na Zvezdari je prvi slobodan termin zakazan preko elektronske uprave bio 26. jun, kao i na Paliluli, dok je za Voždovac mesta bilo 27. juna. Za opštinu Stari grad to je 1. jul, za Rakovicu 2. jul, kao i za Savski venac. Za Zemun je 3. jul.

Preko portala “eUprava” nije moguće zakazati termine za vađenje lične karte i pasoša u prigradskim opštinama - Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Barajevu, Surčinu i Grockoj. Ipak, nije tajna da su neke male ispostave u ovim opštinama potencijalni spas, jer je u njima najmanja gužva i najkraće čekanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE