Obrenovac, 31.03.2020

UŠTEDA VREMENA I NOVCA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.11.2019.
Pušten u rad novi servis e-Šalter

Foto:Depositphotos
Republički geodetski zavod je razvio, testirao i pustio u rad elektronski šalter - e-Šalter.

e-Šalter je jedinstven informacioni servis koji povezuje nekoliko procedura u različitim organima državne uprave, profesionalnim geodetskim organizacijama i različitim nivoima uprave, navodi se u saopštenju RGZ-a.

Najnoviji e-servis u okviru eŠaltera RGZ-a omogućava licenciranim geodetskim organizacijama da komuniciraju sa RGZ-om isključivo elektronskim putem bez obzira gde se oni nalaze što će, kako se očekuje, smanjiti ogromne probleme građanima Srbije i unaprediti efekasnost u radu i smanjiti korupciju.

"U praksi, ovim unapređenjem građanima je omogućeno digitalno podnošenje zahteva katastru putem licenciranih geodetskih organizacija", kaže direktor RGZ-a Borko Drašković, navodi se u saopštenju.

Građani će od sada sve svoje poslove vezane iz oblasti rada geodetskih organizacija moći da obave u svom gradu, bez obzira gde se njihova nepokretnost nalazi. To je, kaže Drašković, ogromna ušteda vremena i novca imajući u vidu da je do sada bilo neophodno otputovati u mesto u kom se nepokretnost nalazi i podneti zahtev u tamošnjoj službi katastra nepokretnosti.

"U Srbiji trenutno postoji 440 licenciranih geodetskih organizacija koja nemaju nikakva ograničenja u vezi pružanja geodetskih usluga ni u pogledu teritorije, radnog vremena ili nekog drugog ograničenja osim da rade u skladu sa zakonom i budu na usluzi građanima", kaže Drašković.

Republički geodetski zavod je izradio i mapu licenciranih geodetskih organizacija i obezbedio uvid u sve neophodne poslovne podatke, a mapi se može pristupiti preko naslovne stranice veb sajta RGZ-a.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE