Obrenovac, 13.07.2020

VOZAČI, SPREMITE 4.000 DINARA


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 27.10.2019.
Na kraju godine ističe važenje tablica izdatih 2011.

Foto:Marina Lopičić
Za novu godinu ističe rok trajanja registarskih oznaka vozila izdatih tokom 2011. godine, još se ne zna hoće li biti produžetka. Ukoliko bude zamene, u troškove će ući cena tablica, saobraćajne dozvole i nalepnice.

Još se ne zna hoće li biti produžetaka roka za zamenu registarskih tablica na vozilima koje su izdate tokom 2011. godine! Svi koji su tada, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, promenili registarske tablice na svojim vozilima, kako sada stvari stoje, moraće da ih zamene do kraja sledeće godine. Međutim, postoji mogućnost da rok bude produžen.

Ipak, ukoliko se bude odlučilo da se menjaju, to bi vlasnike putničkih automobila moglo koštati 3.944 dinara.

Nadležnim stanicama MUP Srbije još nije dostavljeno uputstvo ni cene za zamenu. Po sadašnjim tarifama, koje se najverovatnije neće menjati, za zamenu registarskih tablica potrebno je 2.190 dinara. Na taj trošak treba dodati i novu saobraćajnu dozvolu, čija izrada košta 1.314 dinara i registracionu nalepnicu, koja je 440 dinara.

Naime, prvobitno je rok za zamenu tablica po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja bio sedam godina, ali je, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ministra Nebojše Stefanovića, 2017. validnost registarskih tablica produžena za dve godine.

Sada ističe taj rok od devet godina, a MUP Srbije je potvrdio "Novostima" da će, kako sada stvari stoje, sve registarske tablice, koje navrše devet godina, morati da se zamene.

- Od 1. januara 2011. počeo je da se primenjuje Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila kojim je propisan sadržaj, izgled i tehničke karakteristike registarskih tablica - podsećaju u resornom ministarstvu. - Tim Pravilnikom je propisano da se registarske tablice izdaju na period od devet godina. Registarske tablice koje su izdate u toku 2011. godine, trebalo bi zameniti u 2020. godini.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE