Obrenovac, 13.07.2020

ZIMSKI RED LETENJA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.10.2019.
Nedeljno 102 leta više nego prošle zime

Foto:Er Srbija/Promo
Er Srbija je juče prešla na zimski red letenja, koji će važiti do 28. marta 2020. godine, a tokom špica zimske sezone, u decembru i januaru, obavljaće 596 letova nedeljno, što je za 90 letova ili za gotovo 18 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Kako je saopštila nacionalna avio-kompanija, u manje frekventnom delu sezone obavljaće 532 nedeljna leta, što je za 102 leta ili za 24 odsto više u odnosu na isti period prošle zime.

Avionima Er Srbije leteće se i do sedam novih destinacija - Krasnodar (tri puta nedeljno), Madrid, Barselonu, Kairo, Rijeku, Helsinki i Kijev (po dva puta sedmično).

Kompanija povećava i broj letova na popularnim linijama iz Beograda za Ljubljanu, Skoplje, Bukurešt, Larnaku, Solun, Tiranu i Veneciju. Linije koje su ovog leta uvedene iz Niša biće aktuelne i tokom zimske sezone, osim letnjih sezonskih letova za Tivat.

Najfrekventnija destinacija ostaje Podgorica, sa 21 nedeljnim letom tokom špica sezone u decembru i januaru, a slede Cirih (19) i Ljubljana (17).

Među ostalim najfrekventnijim destinacijama su Beč (14 letova nedeljno), Pariz (13), Atina, Tirana i Zagreb (po deset), kao i Skoplje, Bukurešt i Amsterdam (po osam).

Dnevni letovi za Berlin, Sofiju, Sarajevo, Prag, Milano i Rim biće aktuelni takođe tokom špica sezone, a istom dinamikom leteće se za Maltu i Sankt Peterburg tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

"Spremno dočekujemo zimsku sezonu koja će biti veoma intenzivna, imajući u vidu da smo u proteklom periodu značajno proširili mrežu naših destinacija i formirali još jednu bazu na Aerodromu Konstantin veliki u Nišu. Zimski red letenja kreiran je u skladu sa željama i potrebama naših putnika, pa je najveći broj letova predvidjen na vrhuncu zimske sezone i to upravo ka destinacijama za koje su pokazali najveće interesovanje", izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE