Obrenovac, 20.01.2019

Obeležen Dan škole u Draževcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.05.2018.
Čučković je đacima poželeo da se lepo provedu na predstojećem raspustu kao i da im knjižice budu pune petica...

Foto:Printscreen
Učenici Osnovne škole ”Draževac” održali su danas priredbu povodom Dana te škole.
Pored učenika, roditelja, nastavnika i osoblja škole, proslavi je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Obraćajući se prisutnima, Čučković je čestitao značajan jubilej učenicima i zaposlenima u draževačkoj školi.

"Obrazovni sistem iz godine u godinu dižemo na viši nivo." – kazao je Čučković ističući uređenje i ograđivanje dvorišta matične škole, kao i izgradnju novog objekta isturenog odeljenja u Poljanama.

On je podsetio i da su isturena odeljenja u Konaticama i Baljevcu u prethodnom periodu priključena na gradski vodovod i napomenuo da se opštinsko rukovodstvo sa jednakom pažnjom bavi svim školama po mesnim zajednicama.

"U Poljanama je izgrađena nova škola za koju je rečeno da treba da bude ugašena jer nema dovoljno đaka, a za školu u Velikom Polju je rečeno da ne treba da ima centralno grejanje jer ima samo šest učenika. Naše najveće greške bi bile da smo tada izdvojena odeljenja gasili, nasuprot tome za nas su izdvojena odeljenja i svaki đak pojedinačno važni. Svako dete treba da ima priliku da se dokaže i ja sam siguran da ćete nastaviti da nižete uspehe na takmičenjima." – kazao je Čučković i dodao da će, već sedmu godinu zaredom, mališani iz Draževca ići na besplatno letovanje, ovog puta njih šesdeset i troje će ići na Rudnik.

Osnovne škole ”Draževac” je osnovana 1957. godine spajanjem postojećih škola u Draževcu i škola u Baljevcu i Konaticama. Kasnije su OŠ ”Draževac” pripojene i škole u Poljanama i Jasenku.
Školu pohađa preko 250 učenika, raspoređenih u 19 odeljenja, a o njima brine 47 zaposlenih radnika.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE