Obrenovac, 28.05.2020

DA LI JE TOPLO U VAŠEM STANU?


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2019.
Evo kakvo nas GREJANJE čeka u narednim danima kada će temperature ići i do -20!

Foto:Alo!/Rajko Ristić
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da grejanje u Beogradu i u celoj Srbiji funkcioniše normalno, te obećava da će tako biti i u narednom periodu u kojem se očekuju niske temperature.

- Grejanje u više od 60 gradova širom Srbije radi u normalnom režimu, odnosno u većini gradova radi 24 sata, zbog niskih temperatura, a očekujem da će tako i ostati dok traje ledeni talas - poručio je Antić tokom obilaska Beogradske elektrane u Novom Beogradu.

Beogradske elektrane kao najznačajniji deo tog sistema daju dodatnu stabilnost ukupnom energetskom sistemu Srbije, napomenuo je ministar.

- Beogradske elektrane su najveći proizvođač i distributer toplotne energije u Jugoistočnoj Evropi. Toplana na Novom Beogradu predstavlja najveću pojedinačnu toplanu u čitavoj Evropi - naveo je Antić i zahvalio radnicima Beogradskih elektrana na njihovom 24-časovnom angažovanju tokom praznika, a zahvalio im je i predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević.

Nikodijević je rekao da je zadovoljan načinom na koji rade Beogradske elektrane i podsetio da je tokom protekle godine obavljen remont i povećan je kapacitet usluga Beogradskih elektrana.

- Tokom prva tri meseca, koliko traje grejna sezona, vrlo smo zadovoljni rezultatima rada Beogradskih elektrana s obzirom da imamo 10 posto manje reklamacija nego što smo imali u istom periodu godinu ranije - rekao je Nikodijević.

On je naveo da je do sada 24-časovno grejanje bilo 26 dana i poručio da će tako biti sve dok su temperature tokom celog dana ispod nule.

Beogradske elektane, inače, imaju sve veći broj korisnika, rekao je Nikodijević, navodeći da u ovom trenutku 310 hiljada domaćinstava, odnosno više od milion Beograđana koristi usluge Beogradskih elektrana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE