Obrenovac, 22.02.2019

DOBRA VEST ZA PENZIONERE


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2018.
Cela Srbija će dobiti kartice

Foto:Tanjug/Zoran Žestić
Ministarstvo za rad radi na tome da karticu imaju i penzioneri van Beograda.

Zainteresovanost penzionera za senior-kartice je iz dana u dan sve veća, ali je sve više i seniora van Beograda koji su poželeli da ih imaju. Na pitanje da li postoji mogućnost da i penzioneri van prestonice imaju benefite i popuste koje uz senior-kartice daju brojne firme, a da ne nose sa sobom poslednji penzijski ček, da ne daju nikome svoju adresu ili matični broj, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević daje pozitivan odgovor. Kaže da u ministarstvu razmišljaju o tome da se ideja proširi na čitavu Srbiju, ali da projekt Senior-kartica nije u njihovoj, već u ingerenciji lokalnih samouprava.

- Ministarstvo radi na tome da benefit imaju i penzioneri van Beograda. Beograd nam je dao odličan primer kako i na koji način bi trebalo da se ophodimo prema penzionerima i pokažemo još jednu vrstu brige za njih. Potencijala da se to proširi na celu Srbiju ima, ali sve zavisi od lokalnih samouprava. Međutim, imajući u vidu da neke lokalne samouprave mogu to da urade a neke ne, ministarstvo želi svim seniorima da izađe u susret - kaže Đorđević i dodaje da su zasad Novi Sad i Niš voljni da uvedu senior-kartice za penzionere na svojoj teritoriji.

Ono na pčemu ministarstvo radi može da bude nešto što će najstarijim građanima svakako olakšati kupovinu.

- Ideja nam je da uvedemo identifikacione kartice u svim kategorijama, s kojima će penzioneri moći da se registruju i pazare bez toga da uz sebe u prodavnicu nose poslednji penzijski ček. Na toj kartici neće pisati adresa, iznos poslednje penzije ni njihov matični broj, jer to na neki način otkriva mnogo više o njima od onog što bi trebalo da zna onaj ko im daje popust ili gde kupuju. A i lakše im je za nošenje - kaže Đorđević i objašnjava da bi te kartice trebalo uvezati tako da penzioneri iz drugih mesta mogu da pazare s popustom u Beogradu i obrnuto, dvosmerno - da Beograđani mogu da kupuju, takođe s popustom, i van prestonice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE