Obrenovac, 17.01.2019

Dva saveza ┼żivinara iz Obrenovca istupila iz Krovnog Saveza


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2018.
Dogovor oko izbora rukovodstva nije postignut, ali to ne predstavlja prepreku za saveze iz Obrenovca

Foto:Printscreen


´╗┐

U Gradskoj opštini Obrenovac je pre nekoliko dana trebalo da se odr┼żi izborna Skupština Krovnog saveza Srbije sitnih ┼żivotinja. Ipak, Skupština nije odr┼żana, a razlog tome jeste ─Źinjenica da predstavnici 26 udru┼żenja širom Srbije nisu mogli da se dogovore oko izbora rukovodstva. Iz tog razloga su predstavnici dva saveza iz Obrenovca doneli odluku o istupanju iz Krovnog saveza Srbije.

„U Obrenovcu postoje dva saveza. Jedan je Savez ┼żivinara Republike Srbije, gde sam ja predsednik, i Savez sitnih ┼żivotinja, gde je Nebojša Petrovi─ç predsednik. Mi idemo u Evropu, pravimo dobre izlo┼żbe, mi smo na prošlogodišnjoj izlo┼żbi imali najviše ┼żivine u Srbiji. Trudimo se maksimalno i trudi─çemo se i dalje, a gospodi iz Krovnog saveza ┼żelimo sre─çan put“, poru─Źio je Radomir Eri─ç, predsednik Dr┼żavnog Saveza ┼żivinara.

Iz Gradske opštine Obrenovac napominju da ─çe nastaviti da podr┼żavaju pomenute saveze jer su rezultati koje oni posti┼żu vidljivi i u Obrenovcu, ali i u celoj Srbiji.

„Udru┼żenje odgajiva─Źa sitnih ┼żivotinja „Obrenovac 2011“, koje je jedno presti┼żno udru┼żenje što se ti─Źe ┼żivinarstva u Srbiji. To su dokazali svojim radom, a mi ih, kao Gradska opština Obrenovac i Komisija za poljoprivredu , podr┼żavamo u tome. Dokaz su izlo┼żbe koje su me─Ĺu najpose─çenijim u Srbiji“, rekao je Aleksandar Bogi─çevi─ç, predsednik Komisije za poljoprivredu GO Obrenovac.

Oba udru┼żenja nastoja─çe da u narednom periodu postanu deo Saveza odgajiva─Źa sitnih ┼żivotinja Evrope.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE