Obrenovac, 17.06.2019

Obele┼żena slava Doma zdravlja Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.11.2017.
Po┼ítovanjem svih pravoslavnih obi─Źaja, u Domu zdravlja Obrenovac obele┼żena je slava, odnosno praznik Sveti Vra─Źi

Foto:Printscreen


´╗┐

Dan posve─çen Kozmi i Damjanu, svetiteljima koji su pomagali i le─Źili ljude, protekao je u znaku skromne sve─Źanosti i okupljanja svih zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Kao i svake godine, tradicionalno se obele┼żava slava Sveti Vra─Źi-Kozma i Damjan. To je slava Doma zdravlja Obrenovac i slavi se više od dve decenije, prethodno je to bio Dan Doma zdravlja. Kao i svake godine, imamo slavljenike koji slave 10, 20, 30 godina rada u Domu zdravlja. Malu, skromnu sve─Źanost smo priredili ovde, a doma─çin slave je Slu┼żba za zdravstvenu zaštitu odraslih,“ rekao je Bojan Peši─ç, direktor Doma zdravlja Obrenovac.

Slu┼żba za zdravstvenu zaštitu odraslih je doma─çin slave bila pre ta─Źno 10 godina, a za taj vremenski period Dom zdravlja Obrenovac napredovao je bez obzira na okolnosti.

„U proteklih 10 godina u ovom Domu zdravlja, otkada smo prvi put bili doma─çini, mi smo mnogo toga uradili. Uspeli smo da obnovimo naše objekte i zgrade, da obnovimo aparate u dijagnostici, vozni park, a onda se 2014. godine desila katastrofa i posle poplave, kada smo izgubili naše domove i ku─çe, našu zdravstvenu ustanovu i radna mesta mi smo ponovo, kao iz pepela, uz trud i rad, kao i svestranu pomo─ç dobrih ljudi i donatora, uspeli da se vratimo na po─Źetni nivo. Uspeli smo da steknemo, ali i dalje da sti─Źemo uspehe u našem radu. Danas kada slavimo dan Svetih Kozme i Damjana, dan velikih lekara, mi moramo uvek da se setimo onih koji su bolesni, koji pate i zbog kojih mi ovde postojimo i radimo,“ istakla je Milena Raši─ç, na─Źelnica Slu┼żbe za zdravstvenu zaštitu odraslih.

Slede─çe godine ulogu doma─çina slave ima─çe Slu┼żba za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE