Obrenovac, 25.08.2019

Obeležena slava Doma zdravlja Obrenovac


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.11.2017.
Poštovanjem svih pravoslavnih običaja, u Domu zdravlja Obrenovac obeležena je slava, odnosno praznik Sveti Vrači

Foto:Printscreen
Dan posvećen Kozmi i Damjanu, svetiteljima koji su pomagali i lečili ljude, protekao je u znaku skromne svečanosti i okupljanja svih zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Kao i svake godine, tradicionalno se obeležava slava Sveti Vrači-Kozma i Damjan. To je slava Doma zdravlja Obrenovac i slavi se više od dve decenije, prethodno je to bio Dan Doma zdravlja. Kao i svake godine, imamo slavljenike koji slave 10, 20, 30 godina rada u Domu zdravlja. Malu, skromnu svečanost smo priredili ovde, a domaćin slave je Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih,“ rekao je Bojan Pešić, direktor Doma zdravlja Obrenovac.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih je domaćin slave bila pre tačno 10 godina, a za taj vremenski period Dom zdravlja Obrenovac napredovao je bez obzira na okolnosti.

„U proteklih 10 godina u ovom Domu zdravlja, otkada smo prvi put bili domaćini, mi smo mnogo toga uradili. Uspeli smo da obnovimo naše objekte i zgrade, da obnovimo aparate u dijagnostici, vozni park, a onda se 2014. godine desila katastrofa i posle poplave, kada smo izgubili naše domove i kuće, našu zdravstvenu ustanovu i radna mesta mi smo ponovo, kao iz pepela, uz trud i rad, kao i svestranu pomoć dobrih ljudi i donatora, uspeli da se vratimo na početni nivo. Uspeli smo da steknemo, ali i dalje da stičemo uspehe u našem radu. Danas kada slavimo dan Svetih Kozme i Damjana, dan velikih lekara, mi moramo uvek da se setimo onih koji su bolesni, koji pate i zbog kojih mi ovde postojimo i radimo,“ istakla je Milena Rašić, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih.

Sledeće godine ulogu domaćina slave imaće Služba za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE