Obrenovac, 24.09.2020

Nova oprema u Domu zdravlja 'Obrenovac' (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.07.2019.
Uporedo sa izgradnjom novog krila 'D', u zdravstvenu ustanovu stiže i neophodna oprema u vrednosti od 30 miliona dinara

Foto:lokalnenovine.rs
Radovi na izgradnji novog krila ”D” Doma zdravlja ”Obrenovac” napreduju, a uporedo sa njima, nabavlja se i nova oprema neophodna za rad. Prema rečima direktora, dr Obrada Isailovića, u ovu ustanovu svakodnevno pristiže neophodna oprema u vrednosti od 30 miliona dinara.

"U novo krilo, ukupne površine 2000 kvadrata, će biti smeštena hitna služba, služba za zdravstvenu zaštitu odraslih i služba za kućno lečenje. Imaćemo 14 ordinacija sa pratećim prostorijama kao što su prostorije za intervencije. Radovi napreduju dobro, očekujemo da će do jeseni objekat biti gotov", rekao je Isailović.

On navodi da objekat i oprema sami ne čine zdravstvo, već i osposobljen kadar, zbog čega je Dom zdravlja poslao na specijalizaciju 13 doktora.

Načelnik hitne službe dr Rade Milošević objasnio je da su javne nabavke za opremu sprovedene u toku izgradnje kako bi taj objekat u momentu kada bude izgrađen bio potpuno opremljen. Reč je o nameštaju, monitorima, defibrilatorima, aparatima za veštačku masažu srca, kompjuterima, štampačima, frižiderima.

"To je visokosofisticirana oprema najnovije tehnologije, a svaki aparat je multifunkcionalan. Praktično sem monitoringa, to jest, prikazivanja osnovnih vitalnih funkcija pacijenata tokom boravka u našoj ustanovi, pored EKG-a aparat može da radi i merenje krvnog pritiska, zasićenost krvi kiseonikom, merenje temperature i pulsa, tako da mi sa jednim aparatom obavljamo više dijagnostičkih procedura", kazao je Milošević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, tokom predstavljanja dela opreme i obilaska Doma zdravlja, naglasio da je važno da se ta ustanova prostorno i kadrovski ojača, kako bi se odgovorilo zahtevima Obrenovčana, kojih je sve više, jer Obrenovac konstantno raste i napreduje.

Miodrag Mitrović, zamenik predsednika opštine, napomenuo je da se opština od početka veoma aktivno uključila i u obezbeđenje uslova i u izgradnju novog objekta.

"Reagovali smo na svaki najmanji zastoj, insistirali smo i uspevali da otklonimo te zastoje, konačno će fizikalna terapija izaći iz podruma, mnogi zdravstveni radnici, a samim tim i pacijenti, će se prijatnije osećati u ovom prostoru", rekao je Mitrović i dodao da će objekat imati i lift i pasarelu što će omogućiti veća pristupačnost.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE