Obrenovac, 25.01.2021

EVO KO ĆE PLATITI


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 06.04.2017.
Ista cena struje do 2020. godine

Foto:Vesna Lalić
"Elektroprivreda Srbije" ne planira da poveća cenu struje naredne tri godine, a da li će tako i biti, znaće se uskoro, kada bi u saradnji s međunarodnom finansijskim institucijama trebalo da se urade analize i odredi politika cene.

Kompanija, međutim, namerava da poboljša naplatu i umanji troškove smanjenjem broja zaposlenih i gubitaka struje, optimizacijom korišÄ‡enja proizviodnog kapaciteta, kao i poboljšanjem organizacione i operativne efikasnosti. Tako se planom poslovanja predviđa da do 2019. EPS otpusti skoro 3.700 zaposlenih ili oko 12 odsto radne znake.

Državna firma je ovo navela u planu poslovanja od 2017. do 2019. koji je nedavno usvojila. Planom nije predviđeno povećanje cene struje, ali se u ovom dokumentu navodi da će se o tome razgovarati.

- EPS će ove godine u saradnji sa Svetskom bankom, MMF i nadležnim ministarstvom odrediti ekonomsko-finansijski položaj i kretanje tržišnih cena, na osnovu čega će se definisati dalja politika cena i pokrenuti inicijativa kod Agencije za energetiku za korekciju cena električne energije ako bude potrebno - piše u trogodišnjem planu.

EPS podseća da je cena za domaćinstva znatno ispod cena u regionu i Evropi, što je dovelo do odsustva investicionih ulaganja u nove kapacitete i održavanja zastarelih, povećanja neefikasnog korišÄ‡enja struje.

- Smanjenjem razlike između tržišne cene i cene struje ublažili bi se rizici vezani za nedostatak finansijskih sredstava, a time bi se omogućila realizacija planova razvoja i investicija - ističe EPS u planu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE