Obrenovac, 25.08.2019

E-UDŽBENICI, E-DNEVNICI


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2018.
Šta se sve radi za digitalizaciju u obrazovanju koja je PRIORITET

Foto:Printscreen
Digitalizacija u obrazovanju je strateški prioritet Srbije i u školama se povećava broj časova za nadarenu decu za informatiku, poručila je savetnica ministra prosvete za digitalizaciju i obrazovanje Katarina Aleksić.

Govoreći na 7. Samitu "EU - jugoistočna Evropa, o održivom razvoju za Balkan - Srbija u vodećoj ulozi", u organizaciji londonskog Ekonomista, Aleksić je navela da resorno ministarstvo želi da podrži ekonomski rast Srbije tako što će podsticati okruženje za učenje u kojem će se deca upoznati sa tehnologijama i naučiti da na najbolji način iskoriste sve što one pružaju.

Podsetila je da od januara Ministarstvo obrazovanja ima novi sektor sa digitalizaciju, kao i da se u školama uvode e-udžbenici i e-dnevnici.

Dodala je da se povećava broj studenata koji se upisuju na IT smerove, na fakultetima i višim školama, ali i da se radi na redizajniranju i stvaranju novih smerova.

U školama se povećava broj časova za posebno nadarenu decu za informatiku, dok je informatika postala obavezan predmet u petom razredu.

Aleksić je navela da Ministarstvo radi da tome da osnaži sve nastavnike i profesore da koriste informaciono-komunikacione tehnologije kako bi sami mogli da redefinišu i modufikuju pristup.

"Želimo da ih osnažimo da kreiraju nove zadatke, koje će deca morati da rešavaju koristeći nove tehnologije", rekla je Aleksić na samitu čiji je medijski partner agencija Tanjug.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE