Obrenovac, 21.09.2019

Mališani iz Stublina otputovali na Rudnik


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.08.2017
Projekat 'Eko kampovi'
Gradska opština Obrenovac u okviru projekta ,,Eko kampovi" već godinama organizuje boravak o trošku opštine  u odmaralištima "Centra dečjih letovališta Beograd" na Goču, Rudniku, Tari i Bukulji za sve osnovce od prvog do četvrtog razreda.

U okviru tog programa put Rudnika su otputovali učenici Osnovne škole "Živojin Perić" iz Stublina, kao i osnovci iz škole "Ljubomir Aćimović". 

Direktorka Osnovne škole ,,Živojin Perić" Biljana Obradović rekla je da je ova grupa školaraca prvi put na programu ,,Eko kampovi" i da su se mališani koji su tokom ovog leta boravili na najlepšim planinama Srbije vratili prepuni utisaka.

Direktorka Osnovne škole ,,Ljubomir Aćimović" Mirjana Rakić izjavila je  da više od 20 učenika iz njihove škole odlazi  na Rudnik i dodala da roditelji pratioci idu sa decom. Ona se ovom prilikom zahvalila Gradskoj opštini Obrenovac pošto je učenicima pružena šansa da otputuju negde u toku letnjeg raspusta.

 Projekat „Eko kampovi” aktuelan je od 2012. godine i do sada je realizovano više od 13000 odlazaka . Ovaj jedinstven projekat u Srbiji omogućava svim mališanima sa teritorije opštine Obrenovac da potpuno besplatno uživaju na našim najlepšim planinama, a dobro osmišljen koncept aktivnosti pozitivno utiče na zdravlje dece. Ovaj projekat ima dva cilja, a to su zdravlje dece i njihov klimatski oporavak na planinama, ali i socijalizacija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE