Obrenovac, 15.02.2019

”Eko kampovi” i u 2018. godini (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.02.2018.
Put naših najlepših planina, Tare i Divčibara, danas je krenula još jedna grupa od 350 učenika osnovnih škola

Foto:lokalnenovine.rs
Projekat se realizuje od 2012. godine i jedinstven je u Srbiji.

Ono što je novina u odnosu na prethodne godine jeste to što Centar dečjih letovališta raspolaže još jednim novim odmaralištem na Divčibarama.

Direktor Sportsko kulturnog centra ”Obrenovac” Ivan Jegorović je istakao da je boravak na planinama važan za decu jer predstavlja klimatski oporavak i doprinosi njihovom zdravstvenom stanju.

"Nažalost, ovaj program je napadan od strane različitih ljudi, ali evo već sedam godina funkcioniše na radost svih mališana, njihovih roditelja i na radost opštine Obrenovac. Danas smo ispratili sedam autobusa, a tokom ovog zimskog raspusta će ukupno 582 dece uživati na planinama." – rekao je Jegorović.

Ovaj program podrazumeva besplatan boravak na planinama za sve učenike nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola tokom zimskog ili letnjeg raspusta.

Za najmlađe Obrenovčane u odmaralištima su obezbeđeni brojni sadržaji. Deca će tokom svog boravka imati ekološke radionice, ekološke kvizove, upoznavati se sa okolinom, geografskim područjem i svim onim što je u okviru njihovog ekološkog programa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE