Obrenovac, 14.12.2018

'EKO KAMPOVI' jedinstven projekat besplatnog zimovanja za sve osnovce


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 30.12.2017.
Danas je put naših najlepših planina Tare, Goča, Bukulje i Rudnika krenula prva grupa od  800 učenika osnovnih škola.

Foto: SKC Obrenovac
Program "Eko kampovi" uključuje odlazak svih učenika nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola na zimovanje i letovanje koje u potpunosti finansira Gradska opština Obrenovac. Mali Obrenovčani od prvog do četvrtog razreda osnovne škole neće morati da razmišljaju kako da provedu zimski raspust - svi oni dobiće zimovanje od opštine, i to potpuno besplatno.

Danas je put naših najlepših planina Tare, Goča, Bukulje i Rudnika krenula prva grupa od  800 učenika osnovnih škola.

Aktivnost odlazaka mališana na klimatski oporavak realizuje se od 2012. godine i ovaj projekat je jedinstven u Srbiji. Ono što je novina u odnosu na prethodne godine jeste to što Centar dečjih letovališta raspolaže  još jednim novim odmaralištem na Divčibarama. Za najmladje obrenovčane u odmaralištima su obezbedjeni brojni sadržaji. Deca će tokom svog boravka imati ekološke radionice, ekološke kvizove, upoznavati se sa okolinom, geografskim područjem  i svim onim što je u okviru njihovog ekološkog programa. 

Pravo svakog deteta sa teritorije opštine Obrenovac, od prvog do četvrtog razreda, da potpuno besplatno o trošku opštine može ići na klimatske oporavke na naše planine je nešto čime se čelni ljudi opštine Obrenovac ponose jer za ovih pet godina, koliko traje ovaj projekat, iskorišćeno je 100000 pansiona, što znači da je veliki broj dece iz Obrenovca boravio u ovim odmaralištima.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE