Obrenovac, 13.11.2019

Vaskršnji raspust na najlepšim srpskim planinama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.04.2019.
”Eko kampovi” 2019.

Foto:lokalnenovine.rs
Danas je u SKC-u potpisan novi ugovor sa ”Centrom dečjih letovališta i oporavilišta Beograd” o nastavku realizacije programa ”Eko kampovi”. Program podrazumeva sedmodnevni boravak na planinama za sve učenike nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola tokom zimskog, vaskršnjeg i letnjeg raspusta.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac, Dragan Blažić rekao da će u ponedeljak, 29. aprila put Divčibara, Goča i Bukulje krenuti 300 učenika iz škola ”Jovan Jovanović Zmaj”, ”Jefimija” i ”14. oktobar” iz Bariča. Što se tiče letnjeg raspusta, Blažić je istakao da su pripreme u toku i da će gotovo hiljadu dece krenuti na najlepše srpske planine prvog dana letnjeg raspusta.

Ugovor su potpisali predstavnica ”Centra dečijih letovališta” Snežana Guberinić i direktor JP Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac”.

"Zadovoljni smo saradnjom sa Centrom, jer oni mogu da odgovore na svaki zahtev deteta i svaki zahtev koji mi imamo prema njima. Insistiramo da ulažu u objekte, što oni i rade, i da imaju sve ono što je deci potrebno. Deca rekreativne nastave pamte ceo život, i mi naše pamtimo ali tada nismo imali mogućnosti da idemo na rekreativne nastave besplatno. Kada sam ja bio dete, na snazi su bile sankcije i ratovi, a danas odgovornom politikom opštine i države deca mogu besplatno ići na zimovanje i letovanje i to treba negovati." – istakao je Jegorović

On je podsetio da se aktivnost odlazaka obrenovačkih mališana na klimatski oporavak realizuje od 2012. godine kao i da je ovaj projekat jedinstven u Srbiji.

Guberinić je naglasila da je sa opštinom Obrenovac razvijena višegodišnja i uspešna saradnja koja je jedinstvena u Srbiji.

"U našim objektima pravimo radionice sportske i kulturne koje su edukativnog karaktera. Radimo na razvijanju ekološke svesti o značaju zdrave ishrane, zdrave životne sredine, sa rekratorima i animatorima deca uče kako da se na pravi način odnose prema životnoj sredini. Već 1300 dece iz Obrenovca je boravilo u našim objektima tokom zimskog perioda i radujemo se svakom novom detetu." – rekla je Snežana i dodala da je Grad Beograd izdvojio velika sredstva u rekonstrukciju objekata na Tari i Rudniku, kao i da je objekat na Divičibarama već rekonstruisan.

Program u potpunosti finansira Gradska opština Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE