Obrenovac, 02.04.2020

Potpisan ugovor o realizaciji projekta 'Eko kampovi'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.01.2020.
Gradska opština Obrenovac će i ove godine finansirati odlazak svih učenika nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola na zimovanje i letovanje

Foto:lokalnenovine.rs
U Sportsko-kulturnom centru "Obrenovac" danas je potpisan ugovor sa "Centrom dečjih letovališta i oporavilišta Beograd" o nastavku realizacije programa "Eko kampovi", koji podrazumeva odlazak svih učenika nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola na zimovanje i letovanje o trošku Gradske opštine Obrenovac.

Direktorka Centra Tanja Santrač i direktor JP Sportsko-kulturni centar "Obrenovac" Ivan Jegorović potpisali su ugovor o odlasku učenika na klimatske oporavke u odmarališta centra.

Santrač je pohvalila saradnju sa opštinom Obrenovac koja se uspešno ostvaruje već devet godina. Ona je istakla da je Obrenovac jedina opština koja u toj meri vodi računa o deci.

"Deca će na raspustu imati priliku da uživaju na Tari, Goču, Rudniku i Divčibarama, moći će da se rekreiraju, da nauče dosta o prirodi i sagrade uspomene za ceo život. Izuzetno smo ponosni na ovu saradnju, zato je i preko 20 miliona uloženo u objekat na Divčibarama, jednim delom se renovira i Tara i Bukulja se trenutno renovira, sve u cilju da bi naša deca uživala u punoj meri. Pored dobre usluge, animatora i dobre ishrane tu je i udoban smeštaj", kazala je Tanja Santrač.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji se osvrnuo na podatak da je Obrenovac već nekoliko decenija pod stalnim pritiskom od zagađenja.

"Ovaj projekat je od kada je osmišljen imao za cilj povećanje otpornosti stanovništva na efekte zagađenja. Poslednju deceniju imamo prepolovljen broj mališana koji imaju problem sa respiratornim organima, upravo zato što smo se na ovaj način bavili prevencijom i sa tim ćemo nastaviti", rekao je Čučković.

Direktor SKC-a Ivan Jegorović izrazio je zadovoljstvo što sistem besprekorno funkcioniše i zahvalio se Centru dečijih letovališta na saradnji. On je potvrdio da će Obrenovac i u narednom periodu nastaviti da sprovodi životne projekte po kojima je prepoznatljiv.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Blažić kaže da će tokom ovog raspusta na planine otputovati preko hiljadu obrenovačkih mališana.

"Prva grupa kreće 1. februara, imamo grupe koje polaze i sutradan, zatim 7, 8, 13. i 14. februara. Drugog februara će sa našom decom ići i 33 mališana sa Kosova i Metohije jer mislimo i na njih. Akciju nastavljamo i za letnji raspust kada ćemo na planine povesti i srpsku decu iz Hrvatske", naveo je Blažić.

Aktivnost odlazaka mališana na klimatski oporavak realizuje se od 2012. godine i reč je o projektu koji je jedinstven u Srbiji. Više od 26 000 odlazaka realizovano je do sada. U sklopu klimatskog oporavka učenici tokom raspusta borave na najlepšim planimama Srbije - Tari, Goču, Rudniku, Bukulji i Divčibarama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE