Obrenovac, 05.04.2020

Potpisani ugovori za 'Eko dinar'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.01.2020.
I ove godine deca i mladi imaju mogućnost da se besplatno bave sportom

Foto:Printscreen
U prostorijama Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac" juče su potpisani ugovori sa predstavnicima obrenovačkih sportskih klubova koji će tokom 2020. godine dobijati sredstva iz programa “Eko-dinar” .

Ove godine sredstva sredstva su opredeljena za 45 klubova, što znači da će deca i mladi starosti od 10 do 18 godina moći besplatno da treniraju željeni sport. Gradska opština Obrenovac ovaj projekat realizuje već osam godina, a trenutno se zahvaljujući njemu oko 2800 dece aktivno bavi sportom.

"Jako smo ponosni na osam godina tradicije, i velikog rada. Trudili smo se da ovaj program preporodi obrenovački sport, i on je to uspeo. Zbog toga ćemo u narednom periodu nastaviti da na pravilan način sprovodimo sve programske aktivnosti. Ove godine imamo jedan klub više nego prethodne i moram da napomenem da su sredstva koja su predviđena za 2020. godinu veća u odnosu na prethodnu i to je ono što će našem programu dati sigurnost i mogućnost da se klubovi fokusiraju na trenažni procesi sa decom", izjavio je Miloš Stanković, član Veća gradske opštine Obrenovac.

Branko Živković iz Džudo i sambo kluba ”Obrenovac” kaže da su članovi kluba željno iščekivali da prođu dve godine od osnivanja kako bi stekli pravo da se priključe programu. Prema njegovim rečima ovaj program u velikoj meri olakšava kako funkcionisanje samog kluba tako doprinosi i rasterećenju kućnog budžeta roditeljima.

"Trenutno u klubu imamo pedesetoro dece, a nadamo se da će zbog našeg učestvovanja u ovom programu doći do omasovljenja ovog sporta u Obrenovcu", rekao je Živković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE