Obrenovac, 28.02.2020

EKO KAMPOVI 2019. (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.01.2019.
Učenici nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola i ove godine će, o trošku opštine, boraviti na najlepšim planinama Srbije

Foto:lokalnenovine.rs
U Sportsko-kulturnom centru ”Obrenovac” danas je potpisan novi ugovor sa ”Centrom dečjih letovališta i oporavilišta Beograd” o nastavku realizacije programa ”Eko kampovi”. Program, koji u potpunosti finansira Gradska opštine Obrenovac, obuhvata odlazak i boravak na planinama za sve učenike nižih razreda obrenovačkih osnovnih škola.

Ugovor su potpisali direktorka ”Centra dečijih letovališta” Tanja Savić i direktor JP Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac” Ivan Jegorović.

Jegorović je podsetio da se aktivnost odlazaka obrenovačkih mališana na klimatski oporavak realizuje od 2012. godine kao i da se radi o jedinstvenom projektu u Srbiji.

Tanja Savić je istakla da je ponosna na saradnju sa opštinom Obrenovac, koja je, prema njenima rečima, dobar primer pažnje usmerene najmlađima.

"Opština Obrenovac je jedna od retkih koja prepoznaje interes dece u zdravstvenom smislu ali i u ekološkom i socijalnom smislu gde se deca razvijaju učeći o prirodi u prirodi. Mi smo prošle godine uložili preko 20 miliona u rekonstrukciju objekta na Divčibarama, ove godine je u toku javna nabavka za objekat na Bukulji i u planu je kompletna rekonstrukcija na Tari. Sve to će popraviti ugođaj našim mališanima. Pored toga imamo i animatore koji svakodnevno rade sa decom. Svaki naš objekat je okružen prelepom prirodom i nije slučajno što se nalaze baš na tim mestima. Ranijih godina su vršena razna istrživanja i sam naziv našeg centra sadrži i reč oporavilišta jer se deluje preventivno na zdravlje ali i na oporavak onih koji imaju zdravstvenih problema" rekla je Tanja Savić.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je naglasio da je, pored ugovora iz programa ”Eko dinar”, ovaj ugovor jedan od najvažnijih koji se godišnje potpisuje u Obrenovcu.

U sklopu klimatskog oporavka učenici za vreme raspusta borave na najlepšim planinama Srbije na Tari, Goču, Rudniku, Bukulji, a od prošle godine u ponudi su i Divčibare.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE