Obrenovac, 20.06.2019

Otvoren 13. Me─Ĺunarodni sajam energetike u Beogradu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.10.2017
Vr┼íilac du┼żnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Gr─Źi─ç otvorio je danas 13. Me─Ĺunarodni sajam energetike 2017


´╗┐

V.d. direktora "Elektroprivrede Srbije" Milorad Gr─Źi─ç i dr┼żavna sekretarka u Ministarstu rudarstva i energetike Mirjana Filipovi─ç otvorili su danas 13. Me─Ĺunarodni sajam energetike, najve─çi i najrespektabilniji godišnji regionalni skup kompanija, preduze─ça, korporacija, institucija u sektorima elektri─Źne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti iz Srbije i sveta. 

- Zadovoljstvo mi je da se po drugi put obra─çam na ovom doga─Ĺaju ispred "Elektroprivrede Srbije". Kao što znate, EPS je najve─ça i najva┼żnija energetska kompanija u Srbiji, jedan od stubova srpske privrede.  Bavimo se proizvodnjom i distribucijom elektri─Źne energije, odnosno prenosom elektri─Źne energije do krajnjeg korisnika, kupca kojih u Srbiji ima oko 3,5 miliona. - rekao je v.d. direktor "Elektroprivrede Srbije" Milorad Gr─Źi─ç.

- Proizvodnja elektri─Źne energije u EPS se radi iz termo sektora, na bazi uglja, ali i iz hidro sektora, u odnosu 2:1 - rekao je Gr─Źi─ç, dodaju─çi da se proces reorganizacije nastavlja u ovoj kompaniji, kao i da ─çe se u narednom periodu nastaviti modernizacija i proširenje proizvodnih kapaciteta. 

Kako je naveo, ubrzo ─çe biti postavljen kamen temeljac u Kostolcu za prvi proizvodni termo blok izgra─Ĺen posle tri decenije. 

Dr┼żavna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipovi─ç zahvalila se svim kompanijama koje u─Źestvuju na Sajmu. 

 - Srbija je sad na zavidnom nivou što se ti─Źe EPS-a, ali i ostalih kompanija. Ovaj doga─Ĺaj predstavlja zna─Źajan skup koji resorno ministarstvo podr┼żava - rekla je ona.

Filipovi─ç je naglasila da je neophodno ulaganje u nove, obnovljive izvore energije, ali da treba ─Źuvati i tradicionalne koje Srbija ima.

Izlaga─Źki kao i konferencijski segment Sajma energetike uklju─Źuju sve tematske podnivoe - od nau─Źno-istar┼żiva─Źkog rada, preko eksploatacije, do oboga─çivanja, distribucije, transport, skaldištenja ili neposrednog koriš─çenja prirodnih resursa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE