Obrenovac, 24.02.2019

EPS GRADI INFRASTRUKTURU ZA RAZVOJ BEOGRADA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2018.
'Elektroprivreda Srbije' gradi trafostanicu koja je jedan od najvažnijih punktova u distribuciji električne energije za stabilnost snabdevanja svih delova Beograda

Foto:Facebook/Printsreen
U novu trafostanicu „Beograd 23" na Autokomandi ugrađena su dva transformatora snage 40 megavata čime je po planu nastavljena gradnja tog infrastrukturnog energetskog objekta koji će omogućiti razvoj privrede i unaprediti snabdevanje električnom energijom u glavnom gradu Srbije

- „Elektroprivreda Srbije" gradi trafostanicu koja je jedan od najvažnijih punktova u distribuciji električne energije za stabilnost snabdevanja svih delova Beograda. Vrednost investicije u trafostanicu na Autokomandi je 900 miliona dinara i do sada je u radove i opremu uloženo oko 650 miliona dinara. Ovo je objekat veoma važan za priključenje novih privrednih korisnika na Voždovcu i Savskom vencu, pouzdanije snabdevanje Kliničnog centra Srbije i omogućiće da se električnom energijom napaja „Beograd na vodi", jedan od budućih najlepših delova grada – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS prilikom obilaska radova na TS „Beograd 23" sa Sinišom Malim, gradonačelnikom Beograda.

TS „Beograd 23" biće deo energetskog prstena za stabilnije i fleksibilnije snabdevanje električnom energijom. Posle izgradnje EMS-ove trafostanice napona 400 kV, kojom je Beograd prvi put dobio dvosmerno napajanje u visokonaponskoj mreži, EPS nastavlja da dvostruko napajanje u mreži spušta na niži naponski nivo do svakog brojila.
- U okviru zgrade trafostanice biće opremljeno 800 kvadratnih metara poslovnog prostora u koje će biti smešten rezervni Nacionalni distributivni dispečerski centar za pouzdanu kontrolu napajanja do svakog korisnika. Ovo je najveća trafostanica koja se gradi u Srbiji i završetak radova je predviđen za kraj avgusta. Očekuje se da će početkom septembra biti puštena u rad – naglasio je Grčić.

EPS stalno radi na modernizaciji i povećanju kapaciteta elektromreže u Srbiji, a gradonačelnik Beograda istakao je da se kroz investicije u infrastrukturu stvaraju uslovi za unapređenje kvaliteta života građana.
- Svedoci smo da se Beograd ubrzano razvija. Gradi se i radi na svakom ćošku, otvaraju se nova radna mesta, nove fabrike i ne možete da imate grad koji se razvija bez stabilnog snabdevanja električnom energijom. Zato je TS „Beograda 23" veoma važna i to je način kako da unapred budete spremni za velike projekte u gradu. Kada bude završena obezbediće stabilno i sigurno snabdevanje dela Beograda u kojem se nalaze dva najveća stadiona u zemlji – rekao je Mali.
Ugradnji transformatora u trafostanicu na Autokomandi prisustvovali su i Bojan Atlagić, v. d. direktora „EPS Distribucije", Zoran Rajović, izvršni direktor za distribuciju električne energije JP EPS, poslovni partneri i predstavnici izvođača radova iz kompanija „Simens" Srbija, „M-enterijer" i „Elektroizgradnja".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE