Obrenovac, 25.08.2019

EPS planira izgradnju novog teretnog pristaništa u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 09.11.2017.

Foto:Printscreen


´╗┐

Javno preduze─çe Elektroprivreda Srbije ima u planu da za potrebe Termoelektrane „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu izgradi novo teretno mehanizovano pristanište na desnoj obali Save i u te svrhe raspisalo je javni poziv za izbor projektanta, koji bi izradio dokumentaciju za proglašenje lu─Źkog podru─Źja na lokaciji „Tent B“.

Projektant treba izradi prethodnu analizu osnovnih faktora, studiju lokacije i ekonomsko-finansijsku analizu opravdanosti proglašenja novog lu─Źkog podru─Źja, uz zahtev za pokretanje postupka proglašenja lu─Źkog podru─Źja.

Pristanište bi, prema re─Źima nadle┼żnih, koristio „Tent B“, za re─Źni transport opreme, materijala za odsumporavanje uglja, pepela i gipsa, kao i nusprodukata proizvodnog procesa za plasman u komercijalne svrhe i transport nafte, derivata nafte za potrebe „Tenta“.

Ponude se dostavljaju EPS-u do 4. decembra, a odluka o najpovoljnijoj ponudi bi─çe doneta u roku od 25 od otvaranja istih.

Kako navode iz EPS-a, nakon izbora i stupanja ugovora na snagu, projektant ─çe na raspolaganju imati 120 dana da izradi tra┼żenu projektnu dokumentaciju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE