Obrenovac, 19.02.2019

GRČIĆ: EPS POSLUJE TRANSPARENTNO


Izvor: SNS Obrenovac | Obrenovac, 15.06.2018.
Milorad Grčić, v.d direktor EPS predstavio je aplikaciju za elektronsko praćenje javnih nabavki JANA

Foto: EPS
Članovima Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije", izvršnim direktorima JP EPS, predstavnicima ODS „EPS Distribucija", predstavnicima Sindikata radnika EPS predstavljena je aplikacija za elektronsko praćenje javnih nabavki JANA.

- EPS je prvo i jedino državno preduzeće u Srbiji i regionu koje je uvelo ovakav softver koji je na nivou evropskih standarda – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS. – Uvođenjem aplikacije JANA šaljemo jasnu poruku da nemamo šta da krijemo i da EPS posluje transparentno. Verujem da ćemo napraviti značajan uspeh. U toku je probni period rada aplikacije, te su greške moguće, ali siguran sam da ćemo se ubrzo uhodati. U svim poslovima koje radimo, namera nam je jedna - da što više unapredimo poslovanje i omogućimo bolju realizaciju javnih nabavki.

Predstavljajući aplikaciju JANA, Vjekoslav Bobar, direktor Sektora za nabavke i komercijalne poslove u JP EPS, objasnio je da je softverom omogućeno da se prate svi zahtevi i sve vrste dokumenata koje predviđa Uprava za javne nabavke.

- U svakom trenutku znaćemo gde se šta nalazi, sistem je u mogućnosti da sve isprati i ispoštovaćemo načelo transparentnosti, a biće i podrška u odlučivanju jer softver predlaže pobednika tendera. Softver usmerava čoveka pa je mogućnost greške svedena na minimum – rekao je Bobar. - Druga faza ove aplikacije je da, kako bi povećali konkurentnost, ponuđači podnose i ponude putem softvera. Obuke su već održane, ali biće opet organizovane, jer je neophodna stalna komunikacija i edukacija kako bi softver adekvatno funkcionisao.

Prednosti korišćenja aplikacije JANA su automatizacija procesa javnih nabavki u JP EPS sa elektronskom overom dokumenata čime se sprečava „lutanje" i gubljenje papira u procesu, kao i bolje praćenje statusa javnih nabavki i blagovremeno dobijanje informacije kod koga je zastoj i ko je „usko grlo" u procesu, jer svi učesnici u javnoj nabavci imaju uvid u status. Aplikacija doprinosi i boljoj evidenciji statusa nabavke, efikasnijem izveštavanju, kao i manjim troškovima u realizaciji postupka javne nabavke, jer se izbacuju papiri i štampa iz procesa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE