Obrenovac, 24.02.2019

Položen kamen temelјac za gradnju TS Aranđelovac 2


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2018.
Elektroprivreda Srbije investiraće oko tri miliona evra u izgradnju ovog važnog infrastrukturnog objekta. Trafostanice su nezaobilazan deo u lancu sigurnog snabdevanja električnom energijom i zato je bitno da gradimo nove kapacitete - rekao je Milorad Grčić,v.d. direktora JP EPS.

Foto: EPS
Izgradnja trafostanice "Aranđelovac 2" 110/20 kV u aranđelovačkoj industrijskoj zoni obezbediće stabilno i pouzdano snabdevanje domaćinstava i uslove za razvoj privrede u narednih pet decenija, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, na postavlјanju kamena temelјca za tu visokonaponsku TS.

- "Elektroprivreda Srbije" investiraće oko tri miliona evra u izgradnju ovog važnog infrastrukturnog objekta. Trafostanice su nezaobilazan deo u lancu sigurnog snabdevanja električnom energijom i zato je bitno da gradimo nove kapacitete - rekao je Grčić.

 On je istakao da izgradnjom elektro mreže EPS doprinosi ostvarenju cilјeva Vlade Srbije za obezbeđenje uslova za privredni razvoj.

- Plan "Elektroprivrede Srbije" je da učestvuje i predvodi izgradnju kvalitetne infrastrukture neophodne za razvoj privrede, otvaranje novih radnih mesta i komforan život građana Srbije. Jedan od osnovnih elemenata infrastrukture je elektro mreža. Ovo je druga TS koju počinjemo da gradimo u januaru. Izgradnjom TS "Aranđelovac 2", udvostručiće se kapaciteti mreže i podmiriti potrebe Aranđelovca za narednih pet decenija. Nova TS smanjiće gubitke na mreži što će EPS-u omogućiti da poveća investicije u nove objekte - rekao je Milorad Grčić. Nova TS imaće dva bloka snage po 31,5 megavata.

- Od izgradnje poslednje trafostanice u Aranđelovcu prošlo je skoro šest decenija, za to vreme, a naročito prethodnih godina lokalni privrednici uspeli su da se razviju i stvore realnu potrebu za gradnjom nove trafostanice. U Aranđelovcu privreda troši oko 55 odsto energije. Nova TS obezbediće uslove za dalјi razvoj privrede, otvaranje novih radnih mesta i kvalitetniji život lokalnog stanovništva - rekao je Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac.

Kamen temelјac položili su Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac, Zoran Rajović, izvršni direktor za distribuciju električne energije u JP EPS i Bojan Atlagić, v. d. direktora "EPS Distribucije".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE