Obrenovac, 21.09.2019

Uskoro rešenje za problem naplate komunalnih naknada


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.09.2017.
U narednom periodu biće pronađeno rešenje za problem naplate komunalnih naknada za opštine Novi Varoš, Mali Zvornik, Bajina Bašta i Priboj, najavio je v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić

Foto:Vesna Lalić
Grčić je sa predsednicma tih opština održao sastanak u hidroelektrani Bajina Bašta koja je, kako je rekao, apsolutno najodržavanija hidroelektrana.

Navodeći da je za revitalizaciju te hidroelektrane uloženo oko 75 miliona evra, Grčić je dodao je ona sada potpuno revitalizovana i spremna za rad narednih decenija.

On je dodao da je u toku i revitalizacija hidroelektrane Zvornik instalisanog kapaciteta 130 megavata.

"Trenutno je u fazi revitalizacija jednog hidroagregata i ukupan iznos koji će biti uložen u hidroelektranu je oko 65 miliona evra", rekao je Grčić.

Podsetivši da je prethodnih nekoliko godina došlo do promene zakona, Grčić je naveo da postoji mogućnost da su zbog te promene opštine Mali Zvornik, Priboj, Bajina Bašta i Nova Varoš u nekoj meri oštećene.

"Naši pravnici će još jednom dobro proučiti sve zakonske odredbe. Zamolio sam sve predsednike opština i sve graonačelnike na ovom potezu da se njihovi pravnici još jednom pozabave svim zakonskim odredbama", istakao je Grčić.

On je najavio da će u narednih 10 dana ponovo održati sastanak na kome će se, uveren je on, sigurno pronaći rešenje koje će omogućiti da nijedna opština i nijedan građanin ne budu oštećeni.

"Siguran sam da ćemo već na tom sledećem sastanku moći da iznesemo konkretne rezultate i mere koje ćemo do kraja ovde godine preduzeti", istakao je Grčić.

Narodni poslanik Krsto Janjušević ocenio je da je sastanak bio veoma kvalitetan.

"Mi smo se danas sastali da napravimo kvalitetan plan iznalaženja rešenja za određene probleme sa kojima je suočeno nekoliko opština", rekao je on, i dodao da je Grčić sa svojim saradnicma do najsitnijih detalja posvetio pažnju svakoj opštini.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović rekao je da je donet zakon o komunalnim naknadama, ali dodao da nikad nisu doneti podzakonski akti.

"Mi kao lokalne samouprave danas smo se saglasili da ćemo preko našeg narodnog poslanika Janjuševića uputiti inicijativu vladi Srbije za donošenje podzakonskih akata", rekao je Filipović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE