Obrenovac, 24.08.2019

Elektrane i kopovi EPS-a spremni za zimsku sezonu


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 30.09.2017
Elektrane i kopovi Elektroprivrede Srbije (EPS) su spremni za zimsku sezonu i sanbdevanje ─çe biti stabilno, poru─Źuju iz ovog preduze─ça.


´╗┐

Svi sistemi EPS-a spremni su za predstoje─çu grejnu i zimsku sezonu, remonti u temolektranama i hidroelektranama su pri kraju, a na kopovima se porizvode planirane koli─Źine uglja, objavio je EPS.

 Na termoblokovima elektrana u Obrenovcu i Kostolcu završeni su remonti, ┼Żelezni─Źki transpot TENT-a speman je da sa kolubarskih kopova dovozi i više od 100.000 tona uglja dnevno, u hidroelektranama traju završni radovi i zato u EPS-i najavljuju stabilno snabdevanje i tokom hladnih dana

Obezbe─Ĺeni su svi preduslovi da EPS staiblno i pouzdano snabdeva eletkri─Źnom energijom svih 3,5 miliona korisnika u Srbiji, istakli su u najve─çoj srpskoj energetskoj kompaniji.

Isporuka uglja iz Rudarskog basena "Kolubara" za termoelektrane ogranka TENT je na planiranom nivou, ─Źime je omogu─çena stabilna proizvodnja elektri─Źne energije.

Na EPS-ovim kopovima RB "Kolubara" i "Drmno" od po─Źetka 2017. godine do 17. septembra proizvdeno je 26,4 miliona tona uglja, što je za oko 400.000 toga uglja više nego u istom periodu 2016. godine.

Dobre su prognoze i za poslednji kvartal ove godine. Plan je da termo i hidroelektrane EPS-a u poslednja tri meseca proizvedu 2,5 odsto više od plana, a najve─çi rast od skoro ─Źetiri odsto planiran je u radu termoelektrana.

Radnici EPS su u najgorim vremenskim uslovima i zimskim i letnjim, omogu─çili da u Srbiji snabdevanje privrede i gra─Ĺana elektri─Źnom energijom bude stabilno i pouzdano.

Upravo zahvaljuju─çi anga┼żovanju zaposlenih u letnjem periodu nadoknadjen je i premašen plan proizvodnje u rudarskom sektoru.

Rudarski i termosektor preuzeli su najve─çi deo posla i odgovornosti u letnjem periodu u vreme tropskih vru─çina, kada je ne samo Srbiju ve─ç i ceo region zahvatila suša i kada su dotoci na Drini i Dunavu bili i 40 odsto manji nego što je uobi─Źajeno za taj period godine.

O─Źekuje se da se do kraja godine potpuno ispune proizvodni planovi i u proizvodnji i snabdevanju elektri─Źnom energijom za oko 3,5 miliona EPS-ovih kupaca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE