Obrenovac, 28.01.2020

Potpisan novi ugovor između EPS-a i PRO TENT-a


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2019.
Ugovor je potpisan na 24 meseca i čini PRO TENT jednim od značajnijih partnera u sistemu EPS-a

Foto:Printscreen
U prostorijama Termoelektrane ”Nikola Tesla” A danas je potpisan ugovor između Javnog preduzeća ”Elektroprivreda Srbije” i privrednog društva PRO TENT. Ugovor su u prisustvu predsednika sindikata, rukovodstva TENT-a i predstavnika Gradske opštine Obrenovac potpisali direktor EPS-a Milorad Grčić i direktor PRO TENT-a Slobodan Vujičić.

PRO TENT je osnovan od strane TERMOELEKTRANE ”Nikola Tesla” septembra 2003. godine kao preduzeće za pružanje usluga. U oktobru 2005. TENT je preneo osnivačka prava na Vladu Republike Srbije. Od tada PRO TENT d.o.o. posluje kao privredno društvo. Od samog nastanka, PD PRO TENT bazirao se na pružanje usluga iz, pre svega, mašinskog i elektro održavanja u PD TENT, ali i iz oblasti konsaltinga i inženjeringa, ishrane zaposlenih, fizičko tehničkog obezbeđenja i ostalih usluga.

Kako navodi Slobodan Vujičić, ugovor je potpisan na 24 meseca i deklariše PRO TENT kao jednog od značajnijih partnera u sistemu EPS-a.

"Nikada nismo potpisali vredniji ugovor, vrednost je 6,9 milijardi dinara i predstavlja sigurnost za veliki broj porodica u Obrenovcu i radnika koji su zaposleni, ali ovaj ugovor predstavlja i svetlo na kraju tunela za veliki broj radnika širom Srbije koji rade u ograncima EPS-a po kojekakvim ugovorima na vrlo ozbiljnim i odgovornim radnim mestima", rekao je Vujičić.

On je izrazio zahvalnost sindikatima EPS-a i PRO TENT-a, kao i direktoru Grčiću i rukovodstvu opštine i naglasio da će PRO TENT opravdati ukazano poverenje.

Milorad Grčić je u svom obraćanju napomenuo da saradnja između EPS-a i PRO TENT-a danas ide na viši nivo.

"Naša saradnja se proširuje na celu Srbiju i ugovor koji danas potpisujemo je nešto što garantuje budućnost PRO TENT-a, a u međuvremenu se PRO TENT već osposobio i ima obavezu da se dodatno osposobi za nove izazove i sve poslove koje će sada raditi u sve većem obimu. Podsećam, davne 2003. godine se desilo odvajanje i formiranje ćerki firmi u okviru EPS-a. Nama su najpoznatije firme koje su tu sudbinu doživele PRO TENT, Kolubara usluge, Kolubara metal, Kolubara građevinar. Definitivno je neko to uradio iz loše namere, međutim, idemo napred i država ide napred. Naša država misli o svakom zaposlenom i privrednom subjektu i misliće", istakao je Grčić i zahvalio se svim ljudima koji su radili na ovom ugovoru, i svima koji su imali strpljenja i poverenja.

Prisutnima se obratio i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković koji je današnji dan nazvao jednim od najvažniji dana u istoriji Obrenovca.

"Ako se osvrnemo nekoliko godina u nazad preduzeće PRO TENT, koje je uz Termoelektranu bilo nosilac razvoja našeg grada, bilo je kao neko lane na ledu, nesigurno i finansijski nestabilno. Nema ko nije pokušao da ga očerupa ili da mu polomi jednu od četiri noge, to jest da istrgne jednu od četiri njegove delatnosti. Došli smo do situacije da to stanje nije bilo samo stanje PRO TENT-a, uz srušenu Prvu iskru u Bariču i ceo Obrenovac je bio na staklenim nogama. Dobro znate koliko su straha imali ljudi koji su svakodnevno ulazili na ovu kapiju kako i na koji način će se taj proces završiti. Zbog današnjeg potpisivanja ugovora, i celog procesa od pre 3 godine kada je pokrenuta stabilizacija, sa veliki ponosom možemo reći da je lane postalo lav u privrednom ambijentu Srbije", kazao je Čučković.

On je dodao i to da se zbog velike privredne aktivnosti u Obrenovcu, tačnije na dovođenje investitora koji je na prostoru Prve iskre napravio ogromnu fabriku, pruža mogućnost da se Obrenovac razvija onako kako smo i želeli. Čučković se osvrnuo i na podatak da je na teritoriji Obrenovca izgrađeno pet novih fiskulturnih sala, koliko nije izgrađeno u celom Beogradu.

"Hteo bih da istaknem multinacionalnu kompaniju "Mei Ta" koja ima preko 2500 zaposlenih, eto ni oni nisu ni jednu svoju delatnost koju vi imate izostavili, svi su u jednom sistemu, i obezbeđenje i ishrana i zdravstvena nega, i uređenje kruga i kor delatnosti i administracija i odbrana i zaštita i finasije i nema autsorsovanih delatnosti", rekao je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE