Obrenovac, 04.07.2020

Vladika Milutin posetio crkvu Svetog Vaznesenja u Drenu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 30.09.2019.
Episkop valjevski uputio je važnu poruku svim vernicima koji su ga dočekali u hramu

Foto:lokalnenovine.rs
Episkop valjevski vladika Milutin održao je u nedelju svečanu liturgiju pred velikim brojem vernika i parohijana u Drenu. On je ovom prilikom uputio važnu poruku svim pravoslavnim vernicima koji su ga dočekali u hramu.

"Svi mi koji se zovemo hrišćanima, hrišćanski treba i da živimo. Ako je lekar, on mora da leči, ako je učitelj, on mora da uči. Ako je hrišćanin, treba da sluša Hrista. To su sveta pravila, braćo i sestre. Ako ne živimo hrišćanski, onda lažemo sami sebe, a Boga ne možemo slagati jer on vidi i zna sve. Da bismo, braćo i sestre, bili hrišćani kako treba, mi treba da se trudimo da u svakoj kući bude Sveto Jevanđelje, Sveto Pismo Novoga zaveta, pa uvek, svakoga dana pomalo, čitati sebi i čitati deci svojoj", rekao je episkop valjevski Milutin.

Reči Svetog Jevanđelja nisu ljudske reči, kaže vladika, jer ih je izrekao Bogočovek. Episkop valjevski napominje da je veoma važno da se svi pravoslavni vernici drže datih reči i svojih dužnosti.

"Samo pravi hrišćanin zna da kada je Sveta nedelja sve zatvori i ide u hram. Nahrani svoju stoku ako ima, ostavi imanje na jedan dan jer je Bog zapovedio - šest dana radi, a sedmi dan posveti meni", poručio je vladika Milutin.

Ovo nije bila prva poseta vladike Milutina Drenu, ali je prvo bogosluženje jednog vladike od 1973. godine.

"Vladika Milutin je ovaj hram posetio dva, tri puta, ali nije služio arhijerejsku liturgiju. Poslednje bogosluženje je bilo 1973. godine, za vreme vladike Jovana, kada smo proslavljali 100 godina crkve", navodi protojerej Milan Nikolić.

Po završetku liturgije vernici i parohijani okupili su se u dvorištu hrama Svetog Vaznesenja, uživali u prigodnom programu, kao i u trpezi ljubavi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE