Obrenovac, 10.12.2018

EVROPA POD SNEGOM, U SRBIJI PROLEĆE


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2017.
Da li je ovo dokaz da nas HAARP uništava?!

Foto:Profimedia
Evropa je pod snegom, a kod nas iz dana u dan temperatura raste. I kao da to nije dovoljno, juče je olujni vetar nosio sve pred sobom, a udari vetra u Vršcu su išli i preko 100 kilometara na čas.

I naravno, zbog neoubičajno visokih temperatura za ovo doba godine, odmah je aktivirana "HAARP zavera" jer dok se ostatak Evrope smrzava, kod nas je "nenormalno vreme".

"Ubijaju nas sa HAARP antenama", "Zaista mislite da je ovo normalno?!", "Sneg dođe do granice i vrati se nazad jer nismo u EU", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Ipak, istina je malo drugačija, pa tako meteorolog Đorđe Đurić za "Alo!" otkriva pravog krivca zbog koga temperatura ovih dana u Srbiji ide preko deset stepeni Celzijusovih.

- Reč je o čuvenom đenovskom ciklonu na severu Italije i mi smo od pre dva dana pod njegovim snažnim uticajem, jer on uslovljava veoma topli vazduh sa Mediterana prema Srbiji. Zbog toga je veoma toplo, ali i vetrovito, videli smo udare olujnog vetra juče kod nas. Već danas bi trebalo malo da oslabi i da topli vazduh sa Mediterana zameni hladniji vazduh sa severa, ali za sada za nas nema snega na vidiku. Prvog dana 2018. temperatura će ići i do 15 stepeni, a tako će ostati i sve do Božića. Naravno, ne brinite, zima je tek počela i sigurno će biti snežnih padavina - navodi Đurić.

Što se tiče vremena koje nas očekuje do kraja 2017, temperatura će uglavnom biti iznad proseka za ovo doba godine, s mogućim udarima olujnog vetra i slabijim padavinama, ali kako stvari stoje, neće biti ništa od pravljenja Sneška Belića.

Ovo vreme ne prija nikome

Očekivane biometeorološke prilike mogu doprineti pojačanju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje astmatičarima, kao i osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim problemima. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu bolova u mišićima, glavobolje i neraspoloženja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE