Obrenovac, 25.02.2020

Nema problema u radu crpnih stanica


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 29.01.2019.
Nadležni poručuju da je stanje stabilno i da ekipe pomno prate funkcionisanje celokupne kanalizacione mreže

Foto:Printscreen
Obilne padavine u proteklih nekoliko dana dovele su do formiranja debelog snežnog pokrivača. Sada kada je temperatura iznad nule, sneg se topi i velike količine vode dolaze u dodir sa kanalizacionom mrežom. Ipak, vremenski uslovi nisu poremetili sistem i prilikom obilaska glavne fekalno-crpne stanice u Obrenovcu, ustanovljeno je da nema problema u njenom radu.

„Fekalno-crpna stanica „Kolubara“ je glavna stanica, što znači da sve ono što teče kroz našu kanalizaciju sabira se u ovoj tački i dalje ide u reku Kolubaru. Mogu da kažem da je situacija stabilna, da sve fekalno-crpne stanice rade bez zastoja, kao i da imamo redovne obilaske u toku dana svih crpnih stanica. Radi se o četiri obilaska dnevno, a po potrebi ih obilazimo i do šest puta“, rekao je Branko Matić, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Ekipe preduzeća tokom dana obilaze 14 crpnih stanica koje se nalaze na teritoriji Obrenovca, a Matić je ukazao i na moguće probleme u pojedinim delovima grada.

„Ono što eventualno može izazvati probleme u ovom periodu je to što su u zgradama i njihovoj okolini povezane kišna i fekalna kanalizacija. Tamo, dakle, gde su investitori bili neozbiljni i povezali kanalizacije na taj način, može doći do problema, jer će se prilikom topljenja snega voda sjuriti u našu fekalnu kanalizaciju i tako je napuniti i dovesti do izlivanja. To se dešava u ekstremnim situacijama u pojedinim delovima grada kao što su naselje Viraga ili Ulica Cara Dušana na Rojkovcu“, objasnio je Matić.

On je dodao i to da niske temperature mogu da budu uzrok kvarova drugog tipa.

„Mislimo da ne bi trebalo da bude problema. Ono najgore je prošlo. Eventualno, na ovim niskim temperaturama može da se pojavi neki kvar, ali će svaki biti rešen vrlo brzo. Nadamo se da neće biti nepredviđenih situacija“, kazao je Matić i napomenuo da će zaposleni biti u pripravnosti tako da odgovore na sve zahteve građana i reaguju u svakoj situaciji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE