Obrenovac, 25.08.2019

Velikogospojinski vašar i fijakerijada u Grabovcu(FOTO,VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 28.08.2017.
Vo┼żnja fijakerima smatra se starim obi─Źajem, a me┼ítani Grabovca su danas obnovili tradiciju...

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Velika Gospojina obele┼żena je fijakerijadom, koja je okupila najve─çi broj uzgajiva─Źa i zaljubljenika u konje i konji─Źki sport. Manifestacija je otvorena defileom takmi─Źara, da bi se u nastavku programa preko 50 zaprega predstavilo sudijama i posetiocima iz Grabovca i okoline. Za regularni tok takmi─Źenja se ve─ç drugu godinu zaredom pobrinuo Savez za konji─Źki sport Srbije.

„Mi smo danas drugi put u Grabovcu na smotri konja. Na─Ź cilj je da ove godine pobede doma─çi konji, a ne oni pedigrirani i takmi─Źari koji idu u ligu Srbije. Tako ─çemo pobedu omogu─çiti seljacima uzgajiva─Źima, kod kojih bismo osnovali novi uzgoj grabova─Źkog i kolubarskog konja,“ rekao je Ljubiša Aleksi─ç, sudija Saveza za konji─Źki sport, a zatim dodao da je organizacija doga─Ĺaja dostigla nivo vredan svake pohvale.

Gradska opština Obrenovac i Komisija za poljoprivredu su i ove godine zana─Źajno doprineli manifestaciji, što se o─Źekuje i u narednom periodu.

„Ove godine imamo desetak u─Źesnika više na fijakerijadi u Grabovcu. Danas imamo pravu uvertiru za smotru konja koja ─çe se odr┼żati 10. septembra na našem Vašarištu. Moram da ka┼żem da su ovde i ljudi iz okolnih mesta kao što su Ub, Valjevo, Lajkovac. Grabova─Źka fijakerijada spada u red kvalitenih i pose─çenih. Zahvalio bih se svima koji su došli da podr┼że ovu manifestaciju i nadam se da ─çe slede─çe godine biti još ve─çi broj u─Źesnika,“ izjavio je predsednik Komisije za poljoprivredu Aleksandar Bogi─çevi─ç.

Gospojinski dani u Grabovcu se vra─çaju na velika vrata, što sa zadovoljstvom potvr─Ĺuju i posetioci. Predsednik Mesne zajednice Grabovac Raša Preli─ç navodi da je ovogodišnji Velikogospojinski vašar potpuno o┼żiveo srpske obi─Źaje i tradiciju, na ─Źemu ─çe se raditi i u godinama koje dolaze.

Uskoro video...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE