Obrenovac, 21.09.2019

Održana treća fijakerijada u Obrenovcu(FOTO,VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.09.2017.
Treća smotra paradnih konja u zaprega održana je na Vašarištu, u organizaciji Sportskog konjičkog kluba i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Obrenovac

Foto:lokalnenovine.rs
Kvalitet ove manifestacije prepoznala je cela Srbija, što je danas i potvrdio veliki broj klubova iz čitave zemlje.

"Sportski konjički klub "Obrenovac" je ovo zaslužio zbog svih uspeha na fijakerijadama širom zemlje.

Što se tiče kategorija, danas smo imali vožnju preciznosti u dvopregu i četvoropregu za seniore, zatim vožnju preciznosti za juniore i decu, reviju za decu, jahanje bez sedla kroz čunjeve. Po prvi put smo vršili odabir najboljeg grla, odnosno pastuva i kobile, tako što su vlasnici ispregnuli svoje konje i doveli ih pred sudijski žiri. Tako su sudije mogle lakše da ocene grla i proglase najbolje," rekao je predsednik Komisije za poljoprivredu Aleksandar Bogićević.

Defile konja je i ove godine krenuo sa Vašarišta, pored crkve, ulicom Vuka Karadžića do opštine, zatim je prošao Knez Mihajlovom, a ulicom Miloša Obrenovića se vratio na početak.

Pre takmičarskog dela, sve prisutne su svojim izvedbama pozdravili članovi COTK "TENT".

Velika imena konjičkog sporta ni ovog puta nisu propustila manifestaciju kojom se može pohvaliti malo gradova u Srbiji.

"Mislim da je danas održana jedna velika fijakerijada i da je Obrenovac bio centar sveta za ljubitelje konja i konjičkog sporta. Kao i do sada, učešÄ‡e je uzeo veliki broj članova udruženja. Smotra konja u ovom gradu je jedna od najvećih i najposećenijih, a organizacija je besprekorna. Obrenovac je zaista čudo i uvek je zadovoljstvo prisustvovati prelepom događaju kao što je ovaj," istakao je Vjekoslav Papadopulo, predsednik Udruženja odgajivača konja lipicanske rase Srbije.

Fantastičnoj atmosferi doprineo je i veliki broj nagrada. Prvo mesto u kategoriji vožnje dvopregom osvojio je Ljubomir Trnjakov, dok se u četvoropregu istakao takmičar Milan Đurđević.

Zoran Jankov je uzgajivač čiji je pastuv proglašen za najboljeg, a Lazar Nićiforović je vlasnik najbolje kobile.

Stručni žiri je posebnu pažnju obratio i na izgled fijakera, pa je epitet najlepšeg dobio onaj kojim se predstavila Milica Đorđević.

Kako je i najavljeno, najmlađi su imali prilike da uživaju u vožnji i jahanju, a najmlađi vozač treće obenovačke fijakerijade bila je petogodišnja Aleksandra Damnjanović.

Obrenovac je još jednom pokazao da zasluženo nosi krunu u sferi konjičkog sporta, a iz organizacije navode da će svaka sledeća fijakerijada biti još bolja.

Pogledajte video ...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE