Obrenovac, 19.05.2019

Fijakerijada 2018.


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.09.2018.
Smotra fijakera i paradnih zaprega u Obrenovcu još jednom je pomerila sve granice

Foto:lokalnenovine.rs
U Obrenovcu je, na zadovoljstvo svih ljubitelja konjičkog sporta, održana četvrta Fijakerijada. U organizaciji Sportskog konjičkog kluba „Obrenovac“, a uz pomoć i podršku Gradske opštine Obrenovac, ovaj događaj okupio je izuzetno veliki broj takmičara i posetilaca.

Manifestacija o kojoj priča i kojoj se raduje cela Srbija otpočela je svečanim defileom obrenovačkim ulicama, posle kog su se svi učesnici pripremili za takmičarski deo na Vašarištu.

Četvrtu smotru fijakera i paradnih zaprega otvorio je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

„Svaki put, na moju veliku radost i radost svih Obrenovčana, granice se pomeraju. Važno je to što imamo povećan broj grla u Srbiji, bez obzira gde se ovakve manifestacije održavaju i to je zajednički uspeh svih nas“, rekao je Čučković u obraćanju prisutnima.

Ljubav prema konjima bila je jedini razlog zbog kog su se na Vašarištu okupili takmičari iz različitih krajeva naše zemlje, ali i Obrenovčani koji su verni ovoj prestižnoj manifestaciji.

„Sportski konjički klub „Obrenovac“ svake godine ima i članova, a i po nekoliko porodica koje se priključuju takmičenju. Obrenovac je jedna od opština koje najviše ulažu u zaprežni sport“, kazao je Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj.

Miodrag Mitrović, zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, poručio je da će se opština u narednom periodu još više posvetiti svim najznačajnijim nosiocima poljoprivredne proizvodnje i razvoja poljoprivrede.

U najrazličitijim kategorijama učestvovalo je 128 takmičara koji su osim nagrada, sa sobom poneli još jedno veličanstveno iskustvo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE