Obrenovac, 21.09.2019

Snovi se ostvaruju - TEREN ZA ROJKOVAC


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.11.2017
Zapo─Źeti radovi na izgradnji terena za Fudbalski klub Rojkovac

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Najmla─Ĺi obrenova─Źki Fudbalski klub "Rojkovac" ili kako njihovi verni  navija─Źi vole da ka┼żu "Plavo bela familija" osnovan je pre nešto više od godinu dana. Sve je krenulo od grupe entuzijasta koji su imali viziju i ┼żelju da svom naselju poklone fudbalski klub, korak po korak i novoosnovani klub kre─çe uzlaznom putanjom ka uspehu plasmanom u Prvu obrenova─Źku ligu. Ono što ovaj klub izdvaja od drugih je velika popularnost i veliki broj navija─Źa koji ih prate i bodre iz utakmice u utakmicu i skoro uvek na spektakularan na─Źin proslave pobedu. U sklopu FK "Rojkovac" odnedavno je po─Źela da radi i škola fudbala koja je okupila najtalentovanije de─Źake, koji baš kao i njihove starije kolege ni┼żu uspehe pod trenerskim nadzorom Vuka i Joce.

Fudbalere Rojkovca pre svega krasi drugarstvo i sloga, i jedan san koji su svi sanjali od nastanka kluba, ┼żelja da imaju svoj teren. Do sada su fudbaleri trenirali na terenu FK Zabre┼żje, ali od danas po─Źinje da se piše fudbalska istorija Obrenovca  koja ─çe ostati da ┼żivi za pokolenja koja dolaze.

"Nešto o ─Źemu smo sanjali celo detinjstvo i stvar kojoj te┼żimo od kada smo osnovali Fudbalski klub. Igrali smo kao doma─çini na terenu FK Zabre┼żje i pokrenuli inicijativu za izgradnju našeg terena. Gradska opština Obrenovac nam je izašla u susret i nadam se da ─çemo uskoro zaigrati na našem terenu jer smo svakako to, i ceo naš komšiluk, zaslu┼żili." - rekao je Miloš Stefanovi─ç, predsednik FK Rojkovac.

Gradska opština Obrenovac je prepoznala potrebe ovog kluba i izašla im u susret tako što je danas njihov komšija, predsednik opštine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç ozvani─Źio po─Źetak radova na izgradnji terena za FK Rojkovac na radost i fudbalera i svih onih koji vole i prate rad ovog kluba. "Mali korak za veliki san" je bila parola koja se provla─Źila tokom svih utakmica, a danas zahvaljuju─çi Gradskoj opštini Obrenovac taj veliki san postaje stvarnost.

Predsenik GO Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç podsetio je da su mnogi uspešni fudbaleri potekli upravo sa Rojkovca.

"Jedanaestica je dala Jestrovi─ça, reprezentativca, desetka je dala Petkovi─ça, reprezentativca i veliki igra─Źi Rabe i doma─çih liga su došli iz našeg naselja.Sad su stigli neki novi klinci, pomeramo stvari unapred, ovo je teren koji treba da izrodi malo je pet srpskih reprezentativaca, koliko imamo sad. Tako da, na vama je budu─çnost. Mi smo uradili ono što ste vi tra┼żili i mislim da je velika stvar da ceo Obrenovac sada funkcioniše po tom liga sistemu, mi smo napravili u proteklih godinu dana pet šest potpuno novih terena. Naša opštinska liga je nešto što treba da bude za ponos svima." - rekao je Miroslav ─îu─Źkovi─ç, predsednik GO Obrenovac.

Budu─çe igralište "Plavo bele familije" ─çe se nalaziti na "poljan─Źetu" izme─Ĺu naselja "Rojkovac" i "Sava" i predstavlja─çe sigurno jedan od najlepših i najpose─çenijih sportskih objekata u gradu. Projekat finansira Gradska opština Obrenovac a realizuje se  preko obrenova─Źkih javnih preduze─ça, gde je nosilac projekta Javno preduze─ça za izgradnju Obrenovca.

"Realizacija projekta na izgradnji sportskog terena kre─çe bukvalno od danas, traja─çe u narednih nekoliko meseci u zavisnosti od toga koliko nam vremenske prilike budu pogodovale za izvo─Ĺenje gra─Ĺevinskih radova, ali o─Źekujemo da ─çemo od aprila meseca imati prvu fudbalsku utakmicu na ovom prostoru." - rekao je Milan Marošanin, direktor JP za izgradnju Obrenovca.

Predsednik Fudbalskog saveza Obrenovca, Ivan Lazarevi─ç naglasio je da mu je drago što opština stoji iza Fudbalskog saveza i svojih klubova odlu─Źuju─çi se na istorijski korak izgradnje terena za FK Rojkovac.

"Ovo nisu jedine aktivnosti opštine kao pomo─çi svojim klubovima, radilo se na obnovi terena u Piromanu, FK Vuki─çevicu o┼żiveli smo potpuno iz pepela gde smo pomogli u izgradnji njihovog terena, osposobljen je teren u Konaticama, danas evo Rojkovac i meni je drago što idemo uzlaznom linijom iz dana u dan i kao Fudbalski savez i kao opština i kao svi klubovi" - rekao je Lazarevi─ç.

"Zaista zna─Źajan dan za naše najve─çe naselje. Fudbaleri FK Rojkovac,njihove omladinske selekcije, svi navija─Źi zaslu┼żili su da dobiju svoj dom. Prioriteti GO Obenovac uvek ─çe biti radovi na infrastrukturi, uvek ─çe biti izgradnja novih fudbalskih terena kako bi naši najmla─Ĺi imali priliku da se bave sportom i kako bi razvijali sport." - rekao je Uroš Miri─çi─ç, kabinet predsednika GO Obrenovac.

Imaju─çi u vidu koliki broj navija─Źa prati ovaj klub i koliku pa┼żnju izazivaju od prvog dana formiranja, treba o─Źekivati da ─çe veliki broj dece, omladine i naravno ostalih sugra─Ĺana, prona─çi svoje mesto na ovom objektu uz koriš─çenje prate─çih sadr┼żaja koji su planirani u sklopu stadiona, a mnogi ─çe jednostavno na tribinama u┼żivati u igri i fantasti─Źnoj atmosferi najva┼żnije sporedne stvari na svetu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE