Obrenovac, 03.06.2020

Prvaci dobijaju fluorescentne prsluke (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.09.2019.
Prsluci su danas podeljeni prvacima OŠ '14. oktobar' u Bariču

Foto:lokalnenovine.rs
Komisija za bezbednost u saobraćaju GO Obrenovac, u saradnji sa saobraćajnom policijom, pobrinuće se da i ove školske godine svi učenici prvog razreda dobiju fluorescentne prsluke. Prsluci su danas podeljeni prvacima OŠ “14. oktobar” u Bariču, a ova akcija biće nastavljena i u drugim osnovnim školama.

Predsednik komisije za bezbednost u saobraćaju Gradske opštine Obrenovac, Mirko Vranešević kazao je da je zbog pojačane frekvencije saobraćaja u Bariču ova akcija započeta baš u toj školi.

"Mališani vrlo rado nose prluk, njima to predstavlja vid zabave i igre, a zapravo je veoma važan zato što ostali učesnici u saobraćaju obrate veću pažnju na naše najmlađe učenike. Zbog otvaranja autoputa danas smo u Bariču, ali slične akcije imaćemo u narednom periodu i u svim ostalim školama", rekao je Vranešević.

"Naš cilj je da nastavimo pozitivan trend, mi u Srbiji u protekle tri godine nismo imali situaciju gde je neko dete povređeno u zoni škole. U Obrenovcu već peta godina zaredom, da dete na putu do škole i do kuće nije učesnik saobraćajne nezgode. Tome su značajno doprinele i ove naše akcije i edukacije. Zahvaljujemo se i roditeljima za znanje koje prenose deci i koje nose od kuće, kako da se pravilno i bezbedno ponašaju u saobraćaju", dodao je on i ovom prilikom apelovao na vozače da uspore brzinu kretanja u zonama škola.

U narednom periodu Gradska opština Obrenovac će u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju za sve đake prvake na svojoj teritoriji obezbediti ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”. Reč je o ilustrovanoj knjizi, čiji je izdavač Agencija za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE