Obrenovac, 13.11.2019

Obrenova─Źki festival rakije u SKC-u


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.11.2017.
U ─Źetvrtak, 2. novembra, od 12 do 15 ─Źasova, u prostorijama Sportsko-kulturnog centra odr┼ża─çe se deveti po redu festival rakije

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

Svi oni koji se bave proizvodnjom ovog alkoholnog pi─ça, ima─çe priliku da se okupe i takmi─Źe na festivalu rakije u Obrenovcu. Za organizaciju ovog doga─Ĺaja zadu┼żen je list "Obrenova─Źka hronika", a o─Źekuje se veliki broj u─Źesnika, kako iz Obrenovca, tako i iz okolnih gradova.

"Ovo podru─Źje je pogodno za vo─çarsku proizvodnju, a samim tim i za proizvodnju ┼żestokih alkoholnih pi─ça, odnosno rakija. Naravno da je podru─Źje Obrenovca najpoznatije po proizvodnji rakije od šljive, nakon koje slede sve druge vo─çne rakije. Ove godine niko od proizvo─Ĺa─Źa se ne mo┼że pohvaliti nekim dobrim rodom vo─ça, niti dobrim koli─Źinama rakije, zato što je dugotrajni sušni period uzeo danak i stvarno se na prste mogu izbrojati oni koji su imali zavidan rod vo─ça, " ka┼że Dragan Lazarevi─ç, organizator festivala rakije.

Posle devet godina kako se festival organizuje u našem gradu, podaci govore da je kvalitet rakije neuporedivo bolji u odnosu na prvi put. Ono što je karakteristi─Źno za ovu godinu jeste ─Źinjenica da ─çe ─Źuvene šljivovice biti vrlo malo.

"Dosta bolji rod je kajsije i kruške i o─Źekuje se dosta dobar rod dunje. Tako da ─çe rakije u svakom slu─Źaju biti. Naime, kvalitet rakije u mnogome zavisi od kvaliteta vo─ça koje se stavlja na vrenje i ovo što imamo ne─çe biti nekog posebnog kvaliteta. Da podsetimo sve one koji se bave proizvodnjom rakije na to da je pe─Źenje rakije samo prvi korak, a dobroj rakiji je sve ostalo kasnije nadgradnja, proces odle┼żavanja mora biti krajnje korektan, da bismo dobili kvalitetno alkoholno pi─çe, " dodaje Lazarevi─ç, koji se ovim poslom bavi dugi niz godina.

O kvalitetu rakije odlu─Źiva─çe stru─Źni ┼żiri, a najboljim proizvo─Ĺa─Źima ─çe biti dodeljene diplome i medalje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE